Mesleki eğitime destek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜPRAŞ tarafından Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemini Güçlendirme Projesi kapsamında yeniden yapılandırılan Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Teknolojisi alanı derslik ve laboratuvarlarının a

Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ (TÜPRAŞ) tarafından Mesleki Eğitim ve Öğretim Sistemini Güçlendirme Projesi (MEGEP) kapsamında yeniden yapılandırılan Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Teknolojisi alanı derslik ve laboratuvarlarının açılışı yapıldı.

TÜPRAŞ Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Bayraktar, Türkiye'nin tek rafineri şirketi TÜPRAŞ'ın, kurumsal ve sosyal sorumluluk alanında üzerine düşen görevinin bilincinde olduğunu söyledi.

Kurum kültürü ve oluşturdukları ilkeler ve toplumsal sorumluluk çerçevesinde öncelikle eğitim konularına odaklandıklarını ifade eden Bayraktar, bu çerçevede "TÜPRAŞ Teknik Öğretim Programı" müfredatı oluşturduklarını belirtti.

Müfredat kapsamında da şirketin ihtiyaç duyduğu, kimya teknolojisi alanında yeni teknolojileri bilen insan yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:

"Bu proje bir taraftan iş yerlerindeki eğitim, deneyim sürelerini kısaltırken, diğer yandan rafinelerin ihtiyaç duyacağı personeli karşılayacak meslek lisesi mezunlarına iş olanakları yaratmış olacak. Ülkemizde istihdam sorununu da dikkate aldığımızda projenin önemi daha da kavranacaktır."

Mesleki eğitim ve öğretim sistemine yeni açılımlar getiren TÜPRAŞ'ın Teknik Öğretim Programı ile Kocaeli Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Kimya Teknolojisi alanındaki derslik ve laboratuvarlarını yenilediklerini dile getiren Bayraktar, rafinelerin bulunduğu İzmir, Kırıkkale ile Batman illerindeki meslek liselerini de proje kapsamına aldıklarını anlattı.

Bayraktar, şunları kaydetti: "TÜPRAŞ, bu projeyle kendine yakışır, kendi ihtiyaçlarına odaklı Türk eğitim sistemine yararlı bir işe öncülük ediyor. Kimya teknolojileri alanında yaptığımız bu girişimi, kendi iş kollarına göre diğer özel sektör şirketleri de farklı teknoloji alanlarında sürdürürlerse bu büyük program başarıya ulaşır. Çünkü, Biz Koç grubu olarak inanıyoruz ki, meslek liseleri memleket meselesi."

Kocaeli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük de TÜPRAŞ ile yaptıkları protokol sonunda okulun kimya laboratuvarlarının yenilendiğini ve yeniden donatıldığını belirtti. Küçük, "birlikteliğimiz bundan sonra da devam edecek. Burada eğitim öğretim gören öğrencilerimiz TÜPRAŞ'ta staj yapacaklar. Belki daha sonra da TÜPRAŞ'ta işçi olarak çalışacaklar. TÜPRAŞ geçmişte ilimizde güzel okullar yapmış, bundan sonra da yeni okullar bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından yaklaşık 150 bin YTL'ye mal olan laboratuvar açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber