Şehit Piyade Komondo Çavuş Doğan toprağa verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2008 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Irak'ın kuzeyinde düzenlediği kara harekatında şehit olan Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan toprağa verildi.

Maltepe Yusuf Ziya Üçüncü Camii'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde, camide vatan savunmasının ve şehitliğin dini açıdan önemine yönelik bir vaaz verildi.

Cenaze törenine şehit Doğan'ın yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Törene katılanlar, büyük boy bir Türk bayrağı açtı.

Şehit Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan'ın cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı kıldırdı. Çağrıcı, namaz öncesi yaptığı konuşmada, vatan için en değerli varlığını, canını ortaya koyan "bütün Mehmetlere zafer dileğinde" bulundu. Çağrıcı, şunları kaydetti:

"Öyle insanlar vardır ki onların varlığı da, ölümü de vatanın kurtuluşudur. Öyle analar babalar vardır ki vatanı kurtaracak evlada sahip olur. Biz millet olarak şovlarla, sloganlarla değil, onurlu kahraman duruşumuzla milletimizi tarihe yazdık. O yürekli duruşumuzu zaferlerle taçlandırdığımız için tarihin en büyük, en onurlu milleti olduk. Eğer siz birbirinize düşerseniz, zayıflarsınız. Onun için vatanımızın ilelebet bekası için basında, yayında, sokakta, mahallede, her yerde bir ve beraber olacağız. Bizi bölmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."

Cephedeki askerlerin zaferler kazanması ve tez vakitte ana babalarının ocaklarına dönmesini Allah'tan niyaz ettiğini dile getiren Çağrıcı, kahraman Türk ordusunun da başarılı olması dileğinde bulundu.

Cenaze namazının ardından top arabasına konulan Şehit Komando Çavuş İbrahim Doğan'ın naaşı kortej eşliğinde bir süre bu şekilde taşındı.

Kortejin güzergahı üzerindeki evlere Türk bayrakları asıldığı gözlenirken, bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Cenaze törenine İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay da katıldı.

Şehit Piyade Komando Çavuş İbrahim Doğan'ın cenazesi, daha sonra Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber