Sıradışı büyükelçi artık Gül'ün özel kalemi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Mart 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2002 yılında Başbakanlık koltuğuna oturur oturmaz Özel Kalem Müdürü yaptığı büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu, Çankaya Köşkü'nde de Özel Kalem Müdürü olarak görevlendirdi. Bakü Büyükelçisi olan Karslıoğlu, kararname ile Ankara'ya gelerek göreve başlayacak. Mevcut Özel Kalem Müdürü Zergün Korutürk'ün, bir kaç ay içinde başka bir göreve atanması beklenirken, Köşk'te bir süre çift özel kalem müdürü olacak.

Renkli kişiliği ile tanınan Karslıoğlu, Gül'e, başbakanlığı döneminde armut suyu içme alışkanlığı kazandırmıştı. Fotoğraf çekme hobisi olan Karslıoğlu, ?anı kaydetme? isteği nedeniyle, resmi toplantılarda dahi olsa fotoğraf çekmesiyle ünlü.

MONŞER DEĞİL!

Yakın çevresi, Karslıoğlu'nun, Azerbaycan'a ilk gittiği günlerde sokakta fotoğrafını çektiği Azeriler tarafından şaşkınlıkla karşılandığını, ancak fotoğrafı çeken kişinin Türk Büyükelçisi olduğu anlaşılınca sempati yarattığını anlatıyor.

Yakınlarının, aktif, cana yakın ve çok kolay diyalog kurulabilen bir kişilik olarak tanımladığı Karslıoğlu, yanında çalışan diğer diplomatlara da ?monşer? olmamaları ve vatandaşlarla iç içe olmaları tavsiyesinde bulunuyor. Doğayı ve kamp yapmayı seven Karslıoğlu'nun, binek otomobil yerine minibüs kullanmayı tercih ettiği ve ailesi ile sık sık kamp yapmaya gittiği belirtiliyor. Müzik dinlemekten de hoşlanan Karslıoğlu'nun çalışma odasında, toplantılar sırasında bile müzik eksik olmuyor.

Sevil KÜÇÜKKOŞUM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber