TV'den alışveriş devri

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 03 Mart 2008 10:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

'Ucuz ürün' iddiasıyla yola çıkan Shopping TV, 7 dakikada 150 televizyon ve 150 bilgisayar sattı. Üstelik 12 aya varan taksit seçeneğiyle....

Türkiye'nin teknoloji marketlerine olan merakı ekranlara taşındı. Türk halkı ekran önünde kendisini alışveriş çılgınlığına kaptırdı. Türkiye'nin ilk alışveriş kanalı Shopping TV'den, haftasonu 7 dakika içinde tam 150 televizyon ve 150 adet bilgisayar satıldı. 'Teknomarketlerdeki fiyattan çok daha ucuza satış' iddasıyla yola çıkan Shopping TV ekranından son bir ayda ise 3 bin 800 bilgisayar ve 2 bin 700 televizyon alıcı buldu. Müzayede usulü yapılan satışlara katılımın yüksek olduğunu söyleyen Shopping TV Genel Müdürü Özgün Demirel, "Özellikle cumartesi ve pazar günleri 6-7 dakika içerisinde 150 bilgisayar ve televizyon satıyoruz. Müzayede bittiği halde en az 30 kişi ürünlerden almak istiyor" dedi.

UCUZ OLMASININ SEBEBİ...

Ürünleri müşterilerinin kapılarına kadar ulaştırdıklarını ifade eden Demirel, kredi kartına 12 taksit de yaptıklarını belirtti. Özgün Demirel, ürünleri nasıl ucuza sattıklarını ise şöyle anlattı: "Hong Kong, Dubai, Londra, Milano ve Moskova'daki satın alma ofislerinde profesyonel ekiplerle çalışıyoruz. Ekibimiz uluslararası spot ürün piyasalarını çok iyi takip ediyor ve yüksek alımlar yapıyor."

'Ciromuz yüzde 300 arttı'

1 yılda cirolarını yüzde 300 artırdıklarını belirten Shopping TV Genel Müdürü Özgün Demirel şunları kaydetti: "Talep ve müşteri sayısı sürekli artıyor. 1 milyon 200 bin kayıtlı müşterimiz var. Aktif müşteri sayımız ise 513 bin 343. Son 1 ayda kanala günde 4 bin 120 yeni üye katıldı. Hedefimiz 5 milyon insana ulaşmak." Demirel, çok yakında Shopping Fashion adlı yayın kuşağıyla dünya markalarının ürünlerini satacaklarını sözlerine ekledi.

Nasıl satılıyor?

Shopping TV, KabloTV, D-Smart ve Digitürk üzerinden izleyicilere ulaşıyor. Şirket, önümüzdeki dönemde Rusya pazarı başta olmak üzere Balkanlar ve Türki Cumhuriyetler'de de aynı formatta yayın yapacak. Müşteriler, Shopping TV canlı yayınına telefon, SMS ve internet yoluyla bağlanarak alışveriş yapıyorlar. Kanalda açık eksiltme, açık artırma, dalgalı fiyat, doğrudan satış ve özel müzayede yöntemleriyle satış yapılıyor.

Duygu GÜVENÇ/ ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber