Mumcu'dan Erdoğan'a teşvik çıkışı

Haber Giriş : 01 Ekim 2004 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan: Teşvikler genişletilecek. Bakan Mumcu: Teşvikle büyümek doping almaktır Dünya Türk İşadamları 5. Kurultayı'na teşvik tartışması damgasını vurdu. Açılışta konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, nakit teşvik olmayacağını, üretim yapanın teşvik alacağını söyledi.

Erdoğan teşviklerin genişletilmesi için çalışma yapıldığını söyledi.
İşadamlarının sorularına yanıt veren Sanayi Bakanı Ali Coşkun da teşvik yasasını revize edeceklerini belirtirken, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, "Teşvikle kalkınma doping almak gibidir. Kısa bir süre kendinizi iyi hissedersiniz ama bunun acısını daha sonra çekersiniz" dedi. Bir işadamından "Söyledikleriniz Başbakan'la bağdaşmıyor" itirazı gelince Mumcu, "Söylediğim yatırım önündeki engelerin kaldırılması ve özendirimesinden başka bir şey. Ruhunuzun rahatlamasını istiyorsanız, sizi okuyup üfleyecek birine gidin. Ama doktora gidiyorsanız ağzınıza çöp de sokar, dön yat, kalk, yapma filan der. Konuşmam can sıkıcı ama şifa arıyorsanız burada" dedi.

'Revizyonda yokum'

Kürsüyü terk edip dışarı çıkan Mumcu, gazetecilerin kabine revizyonunda bakanlıktan alınacaklar arasında adının geçtiğini söylemeleri üzerine, "Gazetelerde yer alan spekülasyonlarla kampta (AKP Kızılcahamam kampı) karşılaştıklarım taban tabana zıt" dedi.

habertürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber