Diyanet: Mükerrer hac vebaldir

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 07 Mart 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, ?Geçtiğimiz yıl sırada bekleyip sırası gelmeyen tüm kardeşlerime, bu yıl nasipleri varsa hacca gidebilecekleri müjdesini veriyorum? dedi. Bardakoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonunda düzenlediği basın toplantısında, Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu'nun 2008 hac ön kayıtları ve hac ücretleri konusunda aldığı kararları açıkladı. Geçen yıl ön kayıt kapsamında başvuran 673 bin kişiden 550 bininin hacca gitmek için sırada olduğunu hatırlatan Bardakoğlu, Bakanlıklar Arası Hac Kurulu'nun sırada bekleyen ve kutsal topraklara gitmeyi arzulayan tüm vatandaşlara eşit fırsat verilmesi için bu yıl yeni kayıt alınmasına karar verdiğini söyledi.

CEZALAR GELİYOR

Hacca giden bir kişinin tekrar hacca gitmesinin insani ve dini açıdan doğru olmadığını ifade eden Bardakoğlu, ?Hiç hacca gitmeyen 650 bin kişinin sırada beklediği bir ortamda, bir kişinin mükerrer olarak hacca gitmesi büyük bir vebaldir? diye konuştu. Bardakoğlu, mükerrer haccın önlenmesi için vatandaşlara ve turizm şirketlerine büyük sorumluluklar düştüğüne işaret ederek, mükerrer hacı götürenlerin cezalandırılacağını söyledi.

DİN DERSİ ZORUNLU OLMALI

Danıştay'ın zorunlu din dersinin hukuka aykırı olduğu yönündeki kararını değerlendiren Bardakoğlu, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu olarak okutulması gerektiğini belirterek, din kültürü ve ahlak bilgisinin bir kültür dersi olduğunu söyledi. ?Bu ders namaza alıştırma, daha fazla dindar yapma dersi değil, din konusunda bilgilendirme dersidir? diyen Bardakoğlu, bu dersin zorunlu olarak okutulmasının zaruret olduğuna dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber