Edirne Belediyesi'nde polis arama yapıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 12:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Edirne'deki ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltında tutulan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin tansiyonu düştü. Polisin belediye binasındaki araması sürüyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltında tutulan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye destek olmak amacıyla 30 kadar kişi Emniyet Müdürlüğü önünde bekliyor.

Sedefçi'nin damadı Dr. Saltuk Kendir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sedefçi'nin gözaltına alınma nedenini bilmediklerini belirterek, çevreden duydukları bilgilerle hareket ettiklerini söyledi.

Kendir, ''yargı sürecini bekliyoruz. Polis tarafından Sedefçi ve babasının evi apar topar arandı. Babamla görüştüm. Morali iyiydi. Bir ara tansiyonunun düştüğünü öğrendik. Şu anda aldığımız bilgilere göre sağlık durumu iyi'' dedi.

Bu arada Sedefçi'ye makam aracıyla ilaç getirildiği öğrenildi.

Öte yandan, polis ekiplerinin belediye binasındaki arama çalışmaları da sürüyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda başlatılan ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, daha önce de ''Beyaz Ahtapot'' operasyonuyla gözaltına alınarak ''rüşvet vermek ve almak'' suçundan yargılanmıştı. Sedefçi, belediye binasında da silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce 7 ilde yürütülen ''Arasta'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan Sedefçi, 23 Mayıs 2003 tarihinde de jandarmanın düzenlediği ''Beyaz Ahtapot'' operasyonuyla gözaltına alınmıştı.

Sürdürülen soruşturma sonucunda, ''rüşvet vermek ve almak'' iddiasıyla 19 kişi hakkında açılan davada Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Sedefçi, diğer sanıklarla birlikte delil yetersizliğinden beraat etmişti.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 11 Şubat 1999'da da belediye binasında uğradığı silahlı saldırıda sol ayağından yaralanmıştı.

Saldırıdan sonra Bulgaristan'a kaçan E.B, bu ülkede yakalanarak Türkiye'ye iade edilmişti. Sedefçi, E.B'nin yargılandığı davada, bu kişinin bir otoparkı ihalesiz olarak işletmek istemesi nedeniyle aralarında çıkan tartışma sonucu kendisini vurduğunu söylemişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber