Eylem yapan belediye çalışanlarına sürgün gibi görev

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mart 2008 14:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Kaynarca Belediyesi'nde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Tüm Bel Sen ile birlikte sendikanın önünde yaptığı basın açıklamasına katılan eski zabıta amiri Turan Sarıöz ile belediye kalorifercisi Halil Alkan'a sürgün gibi ceza verdi. Sarıöz eylemden 4 saat sonra ilçe girişinde elektrik ve suyun bulunmadığı, en yakın tuvalete 1 kilometre uzaklıktaki 1.5 metrekarelik kulübede görevlendirildi. Akan ise temizlik hizmetine verildi.

Kaynarca Belediyesi'nde çalışan memurların bazıları 2 aydır maaş alamadıkları için sendikacılarla birlikte bir hafta önce belediye önünde eylem yaptı. Belediye önünde maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan personel, eylemden 4 saat sonra Belediye Başkanı DP'li Tuncay Aydın imzalı talimatla Zabıta Amiri Turan Sarıöz, Adapazarı girişindeki Köprübaşı mevkiine aynı gün konulan kulübede kömür kamyonlarını denetlemekle görevlendirildi. Belediyede hizmetli kadrosunda bulunan ve kaloriferci Halil Akan ise sokak temizliği hizmetine verildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Tüm Bel Sen Şube Başkanı Erdal Karakuş şunları söyledi:

?Arkadaşlarımızı bahar ayında kömür denetleme gibi hiçbir yerde görülmeyen, dahası daha önce böyle bir görev yeri olmamasına karşın sırf cezalandırma amacıyla tuvaleti, elektriği, suyu olmayan 1.5 metrelik kulübeye göndermek normal bir idareciye yakışmayan harekettir. Orada görevlendirilen personel aradan geçen 20 güne rağmen tek bir iş bile yapmamıştır. Bu Kaynarca halkının parasını peşkeş çekmektir. Biz bu olaya şaşırmadık. Çünkü Belediye Başkanı Tuncay Aydın kendine yakışanı yapmıştır. Bazı arkadaşlarımızı memur olduğu halde çöpe vermiştir. Oysa itfaiye kadrosunda bulunan iki arkadaşımızı başka görevlere verirken, itfaiyede geçici işçileri yasal olmadığı halde görevlendirebilmektedir? dedi.

Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın ise yapılan görevlendirmenin normal olduğunu iddia ederek, ?Orada kömür kontrol noktamız var. Zabıta görevlisi olarak verdik. Oda rapor almış. Bunlar siyasi linç peşindeler. Bizim çalışmamızdan memnun olmayan personel dışarıdan güç alıyor? dedi.

Eylemci işçilere ilginç cezalar veren Belediye Başkanı Tuncay Aydın bir yakınının nişan töreninde havaya ateş ettiği için bir süre önce mahkemece 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber