Tacizle suçlanan öğretmen suçsuz çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mart 2008 18:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Muğla'nın Fethiye ilçesinde öğrencilerini taciz ettiği iddia edilen Karacaören Köyü öğretmeni hakkındaki inceleme tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı müfettişleri Zeki T. isimli öğretmenin suçsuz olduğunu belirledi.

İddialara göre, öğretmen Zeki T.'nin 2. ve 3. sınıf öğrencilerine cinsel tacizde bulundu, olay E.Y. isimli öğrencinin durumu babasına anlatması üzerine ortaya çıkmıştı. Öğrenci babası T.Y. tarafından 12 Şubat 2008 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne sunduğu dilekçe ile olay resmi makamlara taşınmış, öğretmen Zeki T.'nin çirkin ve bakımsız öğrencilere dokunmadığı, güzel ve bakımlı kız öğrencileri sevdiği ileri sürülmüştü.

Dilekçenin işleme konulmasının ardından iddialar doğrultusunda öğretmen hakkında Muğla Valiliği ve jandarma tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında 19 Şubat'ta Karacaören Köyü'ne 2 müfettiş görevlendirildi. Köyde öğrenci ve velilerle görüşerek incelemelerini sürdüren müfettişler, raporlarını tamamladı. Müfettişler tarafından yapılan inceleme ve soruşturma sonrasında Valiliğe sunulan raporda, iddiaların doğru olmadığı belirtildi.

Raporda, "Okulda olanları çevresindekilere anlattığı yönünde E.Y. isimli kız öğrenciye sürekli baskı yaptığı hatta E.Y. için derste, (Sözümü dinlemedi. Okulda olanları ailesine söylüyor. Onunla konuşmayın. Tek başına ne yaparsa yapsın) iddialarının sübuta ermediği sonucuna ulaşıldığından işleme gerek olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, yaşanan gelişmeleri özetledi. Öğretmen Zeki T. hakkında böyle bir iddianın bulunduğunu doğrulayan Gültekin, şikayetin belirtildiği gibi 3-4 öğrenci ve veli tarafından değil 1 kişi tarafından yapıldığını anlattı.


Öğretmene cinsel taciz suçlaması


Gültekin, "Resmi şikayetten 1 hafta önce 3 kişi gelerek öğretmenden şikayetçi olduklarını fakat bunu kanıtlayamadıklarını söylediler. Bende dilekçe yazmalarını söyledim. 1 hafta sonra 12 Şubat tarihinde sadece T.Y. isimli veli gelerek öğretmenin, öğrencileri taciz ettiğini, onları dudaklarından öptüğü ve bacaklarını okşadığını belirten bir dilekçe verdi. Bizde dilekçeyi hemen işleme koyarak önce kaymakamlığa sonra valiliğe ilettik. 19 Şubatta konuyla ilgili Valilik tarafından müfettiş görevlendirildi. Müfettişlerin raporunda öğretmenle ilgili yapılan iddiaların gerçekleşmediği sonucuna varıldığı belirtiliyor" dedi.

OKULDA BİLGİSAYAR ODASI YOK

Öte yandan bazı haber ajansları tarafından servis edilen haberde, tacize uğradığı iddia edilen öğrencilerden 9 yaşındaki Ö.T.'nin babası A.T.'nin kızının öğretmen tarafından bilgisayar odasına yalnız götürülerek taciz edildiği belirtiliyor. Okulda sadece 1. 2. ve 3. sınıf öğrencilerine hizmet verildiğini açıklayan Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, okulda bilgisayar odasının olmadığını açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber