Subay eşleri ile bayan sivil memurlar Anıtkabir'i ziyaret etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2008 23:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt başkanlığında Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri eşleri ile bayan sivil memurlar Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın eşi Filiz Büyükanıt'ın başkanlığında Ankara'da görev yapan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli eşleri ile TSK personeli kadın sivil memurlar, Kadınlar Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Filiz Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un eşi Sevil Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın eşi Işın Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun eşi Dilek Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner'in eşi Nurdan Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un eşi Nermin Saygun, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık'ın eşi Jale Işık ve Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun eşi Şule Ceylanoğlu ile Ankara Garnizonu'nda görevli general ve amiral eşleri, Aslanlı Yol'dan çelenk eşliğinde Atatürk'ün kabrine yürüdü. Komutan eşleri, bu sırada, Anıtkabir avlusunda töreni izleyen vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Atatürk'ün kabrine çelenk koyan Filiz Büyükanıt, saygı duruşunda bulunulmasının ardından törene katılanlar ile Anıtkabir avlusunda fotoğraf çektirdi.

Daha sonra, Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Filiz Büyükanıt, deftere şunları yazdı:

''Ulu Önder Atatürk,

Büyük fedakarlıklar ve gayretler sonucunda kurduğun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni en kutsal emanetin bilerek çağdaş uygarlık hedefine doğru kararlı adımlarla ilerleyen Türk kadınları ve asker eşleri olarak huzurunda bulunmanın tarifsiz mutluluğu içindeyiz.

Aziz Atam,

İlke ve devrimlerin, sosyal, siyasal ve kültürel alanlarda arka planda bırakılmış Türk kadınını layık olduğu yüceliğe ulaştırmakla kalmamış, bu konuda tüm uluslara da örnek olmuştur. Bizler, bu ayrıcalığın bilinci ve güvenine layık olabilme gayretiyle üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Bizi bu uğurda yürümekte olduğumuz yoldan alıkoymak ve ilkelerini aşındırmak isteyenlere hiçbir zaman izin vermeyeceğimizden, karşımıza çıkan güçlükleri aşma konusunda yine en büyük desteğimizi, bilim ve aklın rehberliğindeki ilke ve devrimlerinden alacağımızdan asla şüphen olmasın. Huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Ruhun şad olsun Atam.''

Filiz Büyükanıt ve beraberindekiler daha sonra, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün mezarını da ziyaret ederek çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Törenin ardından Anıtkabir'den ayrılışında Filiz Büyükanıt'a, Anıtkabir Komutanı Albay Erkan Atalay tarafından Atatürk'ün portresinin işlenmiş olduğu bir tabak hediye edildi.

Filiz Büyükanıt tabağı alırken, ''Böylesi yüce bir lidere sahip olduğum için Türk kadını ve asker eşi olarak ne kadar onurlandığımı anlatamam'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber