?Doğaüstü' tacizciye 20 yıl hapis cezası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Mart 2008 16:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail AKDUMAN/SAMSUN,

SAMSUN'da, 3'ü kız 4 üniversite öğrencisini doğaüstü yetenekleri olduğunu ileri sürüp sözde tedavi ederken, içeceklerine ilaç koyarak uyuttuktan sonra taciz ettiği ileri sürülen 61 yaşındaki İbrahim Öztaş 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Öztaş'a yardımcı olduğu iddia edilen üniversite öğrencisi Leyla Çolak ise 10 yıl hapse mahkum oldu. Öztaş, 4 üniversitelinin kendisine iftira attığını söyleyerek, ?Ben onlara babalarının yapmadığı nasihatları yaptım. Kendilerine hiçbir kötülük yapmış değilim? dedi.

Merkez Atakum Beldesi'nde 2006 yılının Aralık ayında meydana gelen olayda, iddialara göre Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencisi olan 24 yaşındaki S.Ö. okuldan arkadaşı olan 23 yaşındaki Leyla Çolak'a belindeki ağrılardan şikayet etti. Çolak da doğaüstü yeteneklere sahip bir uzmanı tanıdığını ileri sürüp genç kızı evine davet etti. Arkadaşının evine giden S.Ö., burada uzman olduğunu belirten İbrahim Öztaş ile bir süre sohbet ettikten sonra bacaklarının eğri olduğunu ve etek giyemediğini söyledi. Bunun üzerine İbrahim Öztaş da sözde doğaüstü yeteneklerini kullanarak masaj yaparsa, S.Ö.'ye bacaklarını düzeleceğini söyledi. Sohbet sürerken, genç kız, Leyla Çolak'ın getirdiği kahveyi içti. S.Ö., bir süre sonra bilinci yarı açık olarak masaj yaptırmak için Öztaş ile birlikte başka bir odaya gitti. Genç kızın karşı koyamaması üzerine Öztaş, S.Ö.'nün iddiasına göre kendisini taciz etti. Kendine geldikten sonra sonra polise giden genç kız, Leyla Çolak ve Öztaş'tan şikayetçi oldu.

Polis yaptığı araştırmada, gözaltına alınan Leyla Çolak ile İbrahim Öztaş'ın başka kişileri de kandırdığını belirledi. İki zanlı hakkında, üniversite öğrencisi olan G.Ç. (21), S.A. (23) ve sevgilisi O.A. (25) da kendilerini taciz ettiği gerekçesiyle şikayette bulundu. İfadeleri alınan 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yargılama devam ederken Leyla Çolak 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıkan İbrahim Öztaş, yaptığı savunmasında suçlamaları kabul etmeyerek, ?Bu kişilere iddialarına göre ilaç verip kendilerini etkisiz hale getirmiş, ancak sadece taciz etmişim. Sağlıklı bir adamım neden daha ileriye gitmemişim. Bana sırlarını, özel hayatlarını anlattılar. Kendilerine babalarının vermediği nasihatları verdim. Hiçbirine kötülük yapmadım. Amaçları ve gayeleri nedir bilmiyorum. Ama bana iftira atıyorlar. Beraatimi istiyorum? dedi.

Duruşmaya katılan ve Öztaş'a yardım etmek suçundan tutuksuz yargılanan Leyla Çolak ise üniversite öğrencisi olduğunu belirterek, ?Okulumu bitirmek istiyorum. Yaşanan olaylardan benim haberim olmadı. Ne arkadaşlarım, nede sanık bana hiçbir şey söylemedi. Arkadaşlarım bana söylemiş olsalardı onları korurdum. Ben suçsuzum. Eğitim hayatımın böyle bir şeyle çöpe atılmasını istemiyorum? diye konuştu. Ancak mahkeme, yapılan yargılamalar sonucunda toplanan deliller, tanık ve mağdur ifadelerini dikkate alarak İbrahim Öztaş'ın suçunun 3 kız öğrenciye karşı sabit olduğunu belirterek toplam 20 yıl hapis cezası verdi. Öztaş, O.A.'ya yaptığı ileri sürelen taciz olayından ise beraat etti.

Tutuklu sanığa yardımcı olmak suçundan yargılanan Leyla Çolak ise O.A.'ya karşı yaptığı eylemden dolayı beraat ederken, 3 kız öğrenciye karşı yaptığı suçlardan 10 yıl hapis cesasına çarptırıldı.

Bu arada İbrahim Öztaş, cezaevine götürülürken Adliye binası çıkışında rahatsızlandı. Devlet Hastanesi'nde kontrolden geçirilen Öztaş'ın kalp spazmı geçirdiği belirlendi. Tedavisi yapılan Öztaş, dana sonra cezaevine gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber