12 Mart 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 12 Mart 2008 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-EKREN, ŞİMŞEK VE UNAKITAN EKONOMİYİ DEĞERLENDİRİYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni Başbakanlık binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ekonomideki gelişmeleri değerlendiriyorlar. (Saat:09:00)

-İSTİKLAL MARŞI'NIN KABUL YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

-İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri Ankara'da yapılıyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ'daki Mehmet Akif Kültür Parkı'nın açılış törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-TBMM Bakanı Toptan, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliklerine katılıyor. (Saat:19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL SENEGAL'E GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü'nün 11. Zirve Konferansı'na katılmak üzere Senegal'e gidiyor. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-Zirveye, gözlemci statüsü ile katılan KKTC'ya yönelik izolasyonların kaldırılması kararlarının teyidi konusunda çaba gösterildiği belirtiliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Talat zirvede bir konuşma yapacak.

-SENDİKALAR EYLEMLERE HAZIRLANIYOR-EKREN, ŞİMŞEK VE UNAKITAN EKONOMİYİ DEĞERLENDİRİYOR

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yeni Başbakanlık binasında bir basın toplantısı düzenleyerek ekonomideki gelişmeleri değerlendiriyorlar. (Saat:09.00)

-İSTİKLAL MARŞI'NIN KABUL YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

-İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıldönümü kutlamaları ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri Ankara'da yapılıyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Altındağ'daki Mehmet Akif Kültür Parkı'nın açılış törenine katılıyor. (Saat:10.00)

-TBMM Bakanı Toptan, Meclis'te yapılan İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ?Mehmet Akif ve İstiklal Marşı? konulu programın açılış konuşmasını yapıyor. (Saat:19.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL SENEGAL'E GİDİYOR

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İslam Konferansı Örgütü'nün iki gün sürecek olan 11. Zirve Konferansı'na katılmak üzere Senegal'e gidiyor. Gül, hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.00)

-Zirvede, gözlemci statüsü ile katılan KKTC'ya yönelik izolasyonların kaldırılması kararlarının teyidi konusunda çaba gösterildiği belirtiliyor.

-Cumhurbaşkanı Gül ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat zirvede birer konuşma yapacak.

-SENDİKALARDAN SSGSS'YE KARŞI EYLEM HAZIRLIĞI

-Hükümetle sendikalar arasındaki SSGSS süreciyle başlayan tartışma sürüyor. Sendikalar, tepkilerini iletmek üzere eyleme hazırlanıyor.

-Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ardından Emek Platformu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda sendikalar yarın tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapacak. Ardından da 14 Mart Cuma günü saat 10.00-12.00 arasında iş bırakma eylemi yapılacak.

-CHP, SENDİKA YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik alanındaki düzenlemelerle ilgili olarak, Petrol İş, TGS, Haber-İş, Haber-Sen ve Tez Koop-İş ve BES'in başkan ve yöneticilerini kabul ediyor. (Saat:11.30)

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca Ankara Tabip Odası heyetiyle de görüşüyor. (Saat:13.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da daha önce ele alınan Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde şef ve şef yardımcısı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifinin görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:15.30)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çeşitli yasa tekliflerini ele alınıyor. AKP Adıyaman Milletvekili Aydın'ın, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketinin 2007 ürün yılı için sözleşme imzalayan üreticilerin 2008 ürün yılı için de tütün üretim ve alım satım sözleşmesi imzalamalarına imkan tanıyan yasa teklifi de Komisyonda görüşülüyor.

-MAKİNE SANAYİ MASAYA YATIRILIYOR

-Makine sektöründe faaliyet gösteren 27 dernek, birlik, oda ve organize sanayi bölgesinin katılımı ve Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği öncülüğüyle kurulan Makine Sanayi Sektör Platformu'nun Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştiriliyor.

-Toplantıya Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılıyor. (Saat:09.00)

-BORUSAN, YILLIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Borusan Holding, 2007 performansını ve 2008 hedeflerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-PRICEWATERHOUSECOOPERS TÜRKİYE, ?DAVOS'TAN İSTANBUL'A? TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

-Pricewaterhousecoopers Türkiye tarafından, Davos'a katılan Türk iş dünyası temsilcilerinin izlenimlerini paylaşmak amacıyla ?Davos'tan İstanbul'a? başlıklı bir toplantı düzenleniyor. (Saat:09.30)

-TÜTSİS'TEN, ?GERÇEĞİN DÜŞMANLARI? KONFERANSI

-Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS), ?Gerçeğin Düşmanları? konulu konferans düzenliyor. (Saat: 14.30)

-DANIŞTAY, 170 KAT FAZLA FİYATA DEVLETE ARSA SATMAYA KALKAN MERVAN GÜL'ÜN YARGILANMASINA VİZE VERDİ

-Danıştay 1. Dairesi, TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için Siirt de yaptıracağı evlerin arazisini devlete ?170 kat' fazla fiyata satmaya kalkan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye Meclis üyesi ve çalışanı hakkında yargılama izni vermeyen İçişleri Bakanlığı'nın kararının kaldırılmasına hükmetti.

-Kararda, 20 bin YTL'ye vatandaştan alınan arazinin, Belediye'ye 32 milyon 282 bin YTL'ye satıldığına dikkat çekildi.

-Kararda, TOKİ'nin durumu öğrenmesinin ardından Belediye ile arasındaki protokolü feshettiği, ancak bu feshin suçu ortadan kaldırmadığı kaydedildi.

-Bu kararın ardından Mervan Gül ve 10 kişi hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ?Belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullanmak' suçunu işledikleri iddiasıyla dava açabilecek.

-CHP'Lİ KORKMAZ'DAN TÜİK'E MİLLİ GELİR TEPKİSİ : İSTATİSTİKLERİ SAPTIRIYOR

-CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, milli gelir hesabında Türkiye İstatistik Kurumu'nu yalan söylemekle suçlayarak, ?Bu hükümet döneminde istatistiklerde de hülle başladı. TÜİK sürekli olarak istatistikleri saptırıyor. Halkı aldatıyor? dedi.

-TÜİK'in sürekli olarak istatistikleri saptırdığını ve halkı aldattığını öne süren Korkmaz, TÜİK'in bir gecede 2006 yılı fert başına geliri 2002 dolar artırdığını ve Türkiye'nin milli gelirinin yine bir gecede yüzde 31.6 oranında arttığını söyledi.

-"TÜRKİYE EKONOMİSİNDE PEMBE TABLO DRAMATİK BİÇİMDE DEĞİŞEBİLİR"

-Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) ?Krizlerden İyileşmeye: Türkiye Ekonomisi Nereye? raporunda, Türkiye'nin 2001 krizi sonrasında uyguladığı politikalarla ekonomide ciddi bir iyileşme sağladığı, ancak gelinen aşama ?cari açık? ve ?işsizlik? olmak üzere iki önemli sorunla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

-Raporda, ?Türkiye ekonomisi hala köklü yapısal sorunlara sahip ve pembe tablo, bünyesindeki sorunlara bağlı olarak dramatik biçimde değişebilir? denildi.

-Küresel likiditede yaşanacak olası daralmanın cari açığın finansmanında sorun çıkarabileceği, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki yavaşlama ve tüketim daralmasının Türkiye'nin büyüme performansını olumsuz etkileyebileceği belirtilerek, ?Bu da Türkiye'nin işsizlik sorunda yangına benzin olur? benzetmesi yapıldı.

-YÖK GENEL KURULU'NUN YARINKİ GÜNDEMİ TÜRBAN

-YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor. Genel Kurul'da ÖSS sınav kılavuzunda yer alan ?sınava başı açık girmek zorunludur? ibaresinin tartışılması bekleniyor.

-EĞİTİM SENDİKALARI YÖK BAŞKANI'NI YARGI KARARINA UYMAYA ÇAĞIRDI

-Danıştay'ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelerde başörtüsünün serbest olduğu yönündeki yazısını iptal etmesi üzerine eğitim sendikaları YÖK Başkanı'nı yargı kararına uymaya çağırdı.

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, hukuki yönden söz konusu genelgenin problemli olduğunun bilindiğini söyledi. Dinçer, YÖK Başkanı Özcan'ın türban konusunda YÖK'ün başkanı değil, bir AKP memuru gibi hareket ettiğini savundu.

-Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, kararın kendilerini haklı çıkarttığını söyledi. Adıbelli, ?Biz hukuka güveniyoruz. Fakat şimdi artık bu süreçte YÖK'ün Danıştay'ın kararına uyup uymayacağını göreceğiz. Çünkü hükümetin atadığı birçok kadro yargı kararlarına uymuyor? dedi.

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, alınan kararın bu anlamda muhafazakâr insanları üzeceğini belirtti ve ?Millet ile kavga etmemek lazım. Bu konu birilerine oy olarak dönmemesi gerekiyor. Artık gündemden düşmeli? dedi.

-CANLI HAYVAN İTHALATINDA REKOR ARTIŞ

-Türkiye, Ocak ayında yüzde 1132'lik rekor bir artışla 4.6 milyon dolarlık canlı hayvan ithalatı gerçekleştirdi. Aynı fasılda ihracat ise yüzde 63.9 azalarak 306 bin dolar oldu.

-Yılın ilk ayında toplam hammadde ithalatı önceki yıla göre yüzde 54.8 artarak 12.4 milyar dolara ve ihracatı yüzde 76.7'lik artışla 5.3 milyar dolara çıktı.

-EMEKLİ KORGENERAL YALÇIN ?STRATEJİST' OLDU

-Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı görevinden emekliye ayrılan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ?stratejist? oldu. Emekli Korgeneral Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin koordinasyonunu yürütecek.

-ÇERKESLERİN TRT PROTESTOSU

-TRT-1'de yayınlanacağı 10 gün önce ilan edilen Abhazya Cumhuriyeti konulu ?Sınırlar Arasında? adlı belgeselinin son anda hiçbir gerekçe gösterilmeden yayından kaldırılması tepki yarattı. Türkiye'de yaşayan Çerkesler, TRT yayınlarını izlenmemesi için kampanya düzenledi.

-Türkiye'de bulunan tüm Kafkas Dernekleri TRT'yi protestoya çağrıldı. Yayından kaldırılan program tekrar yayınlanıncaya kadar Çerkes kamuoyunun TRT'nin hiçbir kanal ve programını izlememesi kararı alındı.

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: ?AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ SONUCUNDA BEBEK VE GEBE AŞILAMA ORANLARI ARTTI?

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aile hekimliğine geçilen illerde birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde yer alan bebek, gebe, 15-49 yaş arasındaki kadın nüfusun izlemleri ile kronik hastalıkları olan vatandaşların takibinin yapıldığını belirtti. Akdağ, ?Bu hizmetlerin sonucunda bebek ve gebe aşılama oranlarımız arttı? dedi.

-BAKAN ÇELİK: ?KİMSE VELİLERİ BAĞIŞA ZORLAYAMAZ?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda velilerden katkı payı altında zorla para alındığı iddialarına, velilerin bağış yapmaya zorlanamayacağı, bu konuda Bakanlık olara gerekli hassasiyeti gösterdikleri yanıtını verdi.

-ÇANAKKALE SAVAŞI FİLMİNE SPİELBERG VE BRUCE WİLLS ÖNERİSİ

-?Toplumsal Girişimciler? ismiyle faaliyet gösteren platform, Çanakkale Savaşı'nı konu alan bir sinema filmi çekilmesi istemiyle internet sitesi oluşturdu.

-Girişimciler, ?www.birdestandircanakkale.com? adlı internet sitesinde ?Destanına Sahip Çık? sloganıyla, Çanakkale destanını anlatan Hollywood yapımı filmin tüm dünyada gösterilmesini sağlamak amacıyla katılımcıların desteğini bekliyor.

-Şu ana kadar bin 315 kişinin Çanakkale Destanı ile ilgili filme ?evet? dediği sitede yer alan anket bölümünde ise katılımcılar, filmi en çok, ünlü yönetmen Steven Spielberg'in çekmesini tercih ederken, filmin başrolünde Bruce Willis ya da Necati Şaşmaz'ı görmek istiyor.

-CSO, EN İYİ KADIN SOLİST VE EN İYİ BESTECİ İLE SAHNEDE

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), TOBAV tarafından ?Yılın En İyi Kadın Solisti? ödülüne layık görülen Soprano Esin Talınlı ve Fransa-Orleans şehrinde yapılan ?20.Yüzyıl Müziği Piyano Yarışması?nda Semazen adlı eseriyle ?En İyi Beste? ödülünü kazanan piyanist Muhiddin Dürrüoğlu Demiriz, 14 Mart Cuma günü sahnede olacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

-Hükümetle sendikalar arasındaki SSGSS süreciyle başlayan tartışma sürüyor. Sendikalar, tepkilerini iletmek üzere eyleme hazırlanıyor.

-Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun ardından Emek Platformu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda sendikalar yarın tüm illerde kitlesel basın açıklamaları yapacak. Ardından da 14 Mart cuma günü saat 10:00 ile 12:00 arasında iş bırakma eylemi yapılacak.

-CHP, SENDİKA YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞÜYOR

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Güvenlik Reformuyla ilgili olarak, aralarında Petrol İş, TGS, Haber-İş, Haber-Sen ve Tez Koop-İş ve BES'in başkan ve yöneticilerini kabul ediyor. (Saat:11.30)

-CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca Ankara Tabip Odası heyetiyle de görüşüyor. (Saat:13.30)

-EĞİTİM-İŞ'DEN YÖNETMELİK İPTALİ İÇİN DANIŞTAYA DAVA

-Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmenliği'nin iptali için Danıştay'a dava açıyor. (Saat:11.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu toplanıyor. Genel Kurul'da daha önce ele alınan Sağlık Bakanlığı'na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde şef ve şef yardımcısı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifinin görüşmelerine devam ediliyor. (Saat:15.30)

-PLAN BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çeşitli yasa tekliflerini ele alınıyor. AKP Adıyaman Milletvekili Aydın'ın, Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Anonim Şirketinin 2007 ürün yılı için sözleşme imzalayan üreticilerin 2008 ürün yılı için de tütün üretim ve alım satım sözleşmesi imzalamalarına imkan tanıyan yasa teklifi de Komisyonda ele alınıyor.

-MAKİNE SANAYİ MASAYA YATIRILIYOR

-Makine sektöründe faaliyet gösteren 27 dernek, birlik, oda ve organize sanayi bölgesinin katılımı ve Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği öncülüğüyle kurulan Makine Sanayi Sektör Platformu'nun Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı, Ankara Hilton Oteli'nde gerçekleştiriliyor.

-Toplantıya Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katılıyor. (Saat:09.00)

-BORUSAN, YILLIK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

-Borusan Holding, 2007 performansını ve 2008 hedeflerini açıklıyor. (Saat: 10.00)

-PRICEWATERHOUSECOOPERS TÜRKİYE, ?DAVOS'TAN İSTANBUL'A? TOPLANTISI DÜZENLEYECEK

-Pricewaterhousecoopers Türkiye tarafından, Davos'a katılan Türk iş dünyası temsilcilerinin izlenimlerini paylaşmak amacıyla ?Davos'tan İstanbul'a? başlıklı bir toplantı yapılıyor. (Saat:09.30)

-TÜTSİS'TEN, ?GERÇEĞİN DÜŞMANLARI? KONFERANSI

-Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası (TÜTSİS), ?Gerçeğin Düşmanları? adlı bir konferans düzenliyor. (Saat: 14.30)

-DANIŞTAY, 170 KAT FAZLA FİYATA DEVLETE ARSA SATMAYA KALKAN MERVAN GÜL'ÜN YARGILANMASINA VİZE VERDİ

-Danıştay 1. Dairesi, TOKİ'nin dar gelirli vatandaşlar için Siirt de yaptıracağı evlerin arazisini devlete ?170 kat' fazla fiyata satmaya kalkan Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ve 10 Belediye Meclis üyesi ve çalışanı hakkında yargılama izni vermeyen İçişleri Bakanlığı'nın kararının kaldırılmasına hükmetti.

-Kararda, 20 bin YTL'ye vatandaştan alınan arazinin, Belediye'ye 32 milyon 282 bin YTL'ye satıldığına dikkat çekildi.

-Kararda, TOKİ'nin durumu öğrenmesinin ardından Belediye ile arasındaki protokolü feshettiği, ancak bu feshin suçu ortadan kaldırmadığı kaydedildi.

-Bu kararın ardından Mervan Gül ve 10 kişi hakkında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı ?Belediyeyi zarara uğratarak görevi kötüye kullanmak' suçunu işledikleri iddiasıyla dava açabilecek.

-CHP'Lİ KORKMAZ'DAN TÜİK'E MİLLİ GELİR TEPKİSİ : İSTATİSTİKLERİ SAPTIRIYOR

-CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Esfender Korkmaz, milli gelir hesabında Türkiye İstatistik Kurumu'nu yalan söylemekle suçlayarak, ?Bu hükümet döneminde istatistiklerde de hülle başladı. TÜİK sürekli olarak istatistikleri saptırıyor. Halkı aldatıyor? dedi.

-TÜİK'in sürekli olarak istatistikleri saptırdığını ve halkı aldattığını öne süren Korkmaz, TÜİK'in bir gecede 2006 yılı fert başına geliri 2002 dolar artırdığını ve Türkiye'nin milli gelirinin yine bir gecede yüzde 31.6 oranında arttığını söyledi.

-"TÜRKİYE EKONOMİSİNDE PEMBE TABLO DRAMATİK BİÇİMDE DEĞİŞEBİLİR"

-Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) ?Krizlerden İyileşmeye: Türkiye Ekonomisi Nereye? raporunda, Türkiye'nin 2001 krizi sonrasında uyguladığı politikalarla ekonomide ciddi bir iyileşme sağladığı, ancak gelinen aşama ?Cari açık? ve ?işsizlik? olmak üzere iki önemli sorunla karşı karşıya bulunduğu belirtildi.

-Raporda, ?Türkiye ekonomisi hala köklü yapısal sorunlara sahip ve pembe tablo, bünyesindeki sorunlara bağlı olarak dramatik biçimde değişebilir? denildi.

-Küresel likiditede yaşanacak olası daralmanın cari açığın finansmanında sorun çıkarabileceği, ABD ve Avrupa ekonomilerindeki yavaşlama ve tüketim daralmasının Türkiye'nin büyüme performansını olumsuz etkileyebileceği belirtilerek, ?Bu da Türkiye'nin işsizlik sorunda yangına benzin olur? benzetmesi yapıldı.

-YÖK GENEL KURULU'NUN YARINKİ GÜNDEMİ TÜRBAN

-YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor. Genel Kurul'da ÖSS sınav kılavuzunda yer alan ?sınava başı açık girmek zorunludur? ibaresinin tartışılması bekleniyor.

-EĞİTİM SENDİKALARI YÖK BAŞKANI'NI YARGI KARARINA UYMAYA ÇAĞIRDI

-Danıştay'ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, üniversitelerde başörtüsünün serbest olduğu yönündeki yazısını iptal etmesi üzerine eğitim sendikaları YÖK Başkanı'nı yargı kararına uymaya çağırdı.

-Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, hukuki yönden söz konusu genelgenin problemli olduğunun bilindiğini söyledi. Dinçer, YÖK Başkanı Özcan'ın türban konusunda YÖK'ün başkanı değil, bir AKP memuru gibi hareket ettiğini savundu.

-Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, kararın kendilerini haklı çıkarttığını söyledi. Adıbelli, ?Biz hukuka güveniyoruz. Fakat şimdi artık bu süreçte YÖK'ün Danıştay'ın kararına uyup uymayacağını göreceğiz. Çünkü hükümetin atadığı birçok kadro yargı kararlarına uymuyor? dedi.

-Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, alınan kararın bu anlamda muhafazakâr insanları üzeceğini belirtti ve ?Millet ile kavga etmemek lazım. Bu konu birilerine oy olarak dönmemesi gerekiyor. Artık gündemden düşmeli? dedi.

-CANLI HAYVAN İTHALATINDA REKOR ARTIŞ

-Türkiye, Ocak ayında yüzde 1132'lik rekor bir artışla 4.6 milyon dolarlık canlı hayvan ithalatı gerçekleştirdi. Aynı fasılda ihracat ise yüzde 63.9 azalarak 306 bin dolar oldu.

-Yılın ilk ayında toplam hammadde ithalatı önceki yıla göre yüzde 54.8 artarak 12.4 milyar dolara ve ihracatı yüzde 76.7'lik artışla 5.3 milyar dolara çıktı.

-EMEKLİ KORGENERAL YALÇIN ?STRATEJİST' OLDU

-Kocaeli Muhabere Hizmet destek Eğitim Komutanlığı görevinden emekliye ayrılan Korgeneral Metin Yavuz Yalçın ?stratejist' oldu. Emekli Korgeneral Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi'nde Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin koordinasyonunu yürütecek.

-ÇERKESLERİN TRT PROTESTOSU

-TRT-1'de yayınlanacağı 10 gün önce ilan edilen Abhazya Cumhuriyeti konulu ?Sınırlar Arasında? adlı belgeselinin son anda hiçbir gerekçe gösterilmeden yayından kaldırılması tepki yarattı. Türkiye'de yaşayan Çerkesler TRT yayınlarını izlenmemesi için kampanya düzenledi.

-Türkiye'de bulunan tüm Kafkas Dernekleri TRT'yi protestoya çağrıldı. Yayından kaldırılan program tekrar yayınlanıncaya kadar Çerkes kamuoyunun TRT'nin hiçbir kanal ve programını izlememesi kararı alındı.

-SAĞLIK BAKANI AKDAĞ: ?AİLE HEKİMLİĞİ HİZMETLERİ SONUCUNDA BEBEK VE GEBE AŞILAMA ORANLARI ARTTI?

-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, aile hekimliğine geçilen illerde birinci basamak sağlık hizmetleri içerisinde yer alan bebek, gebe, 15-49 yaş arasındaki kadın nüfusun izlemleri ile kronik hastalıkları olan vatandaşların takibinin yapıldığını belirterek, ?Bu hizmetlerin sonucunda bebek ve gebe aşılama oranlarımız arttı? dedi.

-BAKAN ÇELİK: ?KİMSE VELİLERİ BAĞIŞA ZORLAYAMAZ?

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, okullarda velilerden katkı payı altında zorla para alındığı iddialarına, velilerin bağış yapmaya zorlanamayacağı, bu konuda Bakanlık olara gerekli hassasiyeti gösterdikleri yanıtını verdi.

-ÇANAKKALE SAVAŞI FİLMİNE SPİELBERG VE BRUCE WİLLS ÖNERİSİ

-?Toplumsal Girişimciler? ismiyle faaliyet gösteren platform, Çanakkale Savaşı'nı konu alan bir sinema filmi çekilmesi istemiyle internet sitesi oluşturdu.

-Girişimciler, www.birdestandircanakkale.com adlı internet sitesinde ?Destanına Sahip Çık? sloganıyla, Çanakkale destanını anlatan Hollywood yapımı filmin tüm dünyada gösterilmesini sağlamak amacıyla katılımcıların desteğini bekliyor.

-Şu ana kadar bin 315 kişinin Çanakkale Destanı ile ilgili filme ?evet? dediği sitede yer alan anket bölümünde ise katılımcılar, filmi en çok ünlü yönetmen Steven Spielberg'in çekmesini tercih ederken, filmin başrolünde Bruce Willis ya da Necati Şaşmaz'ı görmek istiyor.

-CSO, EN İYİ KADIN SOLİST VE EN İYİ BESTECİ İLE SAHNEDE

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), TOBAV tarafından ?Yılın En İyi Kadın Solisti? ödülüne layık görülen Soprano Esin Talınlı ve Fransa-Orleans şehrinde yapılan ?20.Yüzyıl Müziği Piyano Yarışması?nda Semazen adlı eseriyle ?En İyi Beste? ödülünü kazanan piyanist Muhiddin Dürrüoğlu Demiriz ile 14 Mart Cuma günü sahnede olacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber