Eğitim Sen: Emek platformu'nun eylemine geniş katılım sağlayacağız

Haber Giriş : 12 Mart 2008 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

? Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Emek Platformu'nun Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) tasarısına karşı almış olduğu ortak eylem kararlarına ülke çapında geniş katılım sağlayacaklarını bildirdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer yaptığı yazılı açıklamada, AKP Hükümeti'nin, bir taraftan özel sektörün, yerli ve yabancı sermaye gruplarının kamu kaynakları ile desteklenmesi için çalışırken, diğer taraftan özellikle eğitim ve sağlık alanı üzerinden özel sektöre, özel hastanelere ve özel sigorta şirketlerine verdiği taahhütleri hayata geçirmek için tüm olanaklarını kullandığını ifade etti.

SSGSS yasası ile Sosyal güvenlik ve sağlık alanında hizmetlerin ticarileştirilmesi ve ardından özelleştirilmesinin amaçlandığını savunan Dinçer, şunları kaydetti:

?Hükümetin sağlık hizmetlerini tek elde toplamak ve tüm ülkeyi sağlık sigortası kapsamına almak olarak tanımladığı yasal düzenlemelerin içeriğine bakıldığında amacın, devleti sağlık hizmeti sunumundan büyük ölçüde çekmek ve bu topraklarda yaşayan insanların sağlık ve sosyal güvenlik hakkını piyasaya, ilaç tekellerine, özel emeklilik ve sigorta şirketlerine, özel hastanelere teslim etmek olduğu kısa sürede anlaşılmıştır.?

Dinçer, Emek Platformu'nun SSGSS tasarısına karşı almış olduğu ortak eylem kararlarına Eğitim Sen üyelerinin ülke çapında geniş katılım sağlaması için çalışmaların başlatıldığını belirterek, ?Sendikaları ve diğer emek örgütlerini yalancılıkla suçlayan, bu şekilde kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışan Başbakan'a en iyi yanıt, işçi ve emekçiler tarafından alanlarda verilecektir? dedi.

Herkese eşit, parasız, nitelikli eğitim ve sağlık hakkı için, SSGSS yasa tasarısının geri çekilmesi ve emek örgütlerinin taleplerinin karşılanması gerektiğine dikkat çeken Dinçer, ?Eğitim ve bilim emekçileri olarak, sosyal güvenlik ve sağlık hakkı konusunda en yaygın ve en kitlesel tepkileri örgütleyerek demokratik tepkilerimizi tüm ülke çapında göstermeye devam edeceğiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber