Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun yapısı değişiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Mart 2008 13:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumunun yapısında bazı değişiklikler yapan kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Kanununda değişiklik yapan kanun tasarısıyla, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kuruluna, Türk devlet ve topluluklarından sorumlu Bakanın da üye olabilmesine imkan tanınıyor.

Yüksek Kurul, Başbakanın veya Yüksek Kurumun bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, basın-yayın ve enformasyon işlerinden sorumlu Bakan, Türk devlet ve topluluklarıyla ilişkilerden sorumlu Bakan, Milli Eğitim Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Yükseköğretim Kurulu Başkanı, Yüksek Kurum Başkanı ile cumhurbaşkanınca 5 yıl süreyle atanan 2 üyeden oluşacak. Cumhurbaşkanı gerekli gördüğü hallerde, Yüksek Kurula başkanlık edecek.

Yüksek Kurum Başkanı, Başbakan tarafından gösterilecek 2 aday arasından Cumhurbaşkanınca atanacak. Başkan, tutum ve davranışlarıyla, kanunun belirlediği amaç ve ilkeleri benimseyen, kişiliği bakımından Yüksek Kurumun hizmet ve faaliyetlerini verimli kılacak kişiler arasından seçilecek.

Yüksek Kurum Başkanı, 5 yıl süreyle görev yapacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber