Eyleme katılan öğretmenlere ceza yolda

Haber Giriş : 14 Mart 2008 15:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Emek Platformunun aldığı karar sonucunda Sosyal Güvenlik yasa tasarısına karşı, yapılan iş bırakma eylemine katılan eğitim çalışanları hakkında yasal işlem başlatılacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, öğretmen okullarının 160. yıldönümü kutlamaları çerçevesinde illerden gelen öğretmen ve öğrencilerin kabulü öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Çelik, gazetecilerin eyleme katılan öğretmenler hakkında yasal işlem yapılıp yapılmayacağı yönündeki sorusuna, ?Yasal olmayan hangi davranış olursa olsun gerekli takibat yapılır? yanıtını verdi.

Bakan Çelik, öğretmenlerin iş yavaşlatma ya da iş bırakma şeklinde bir mazeretinin olamayacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

?Dolayısıyla, ister öğretmenlerimiz ister diğer kamu çalışanları vatandaşın hayatını kolaylaştırmakla görevli insanlar eğer vatandaşın hayatını zorlaştırıyorlarsa bunu doğru bulmuyorum. Halbuki böyle bir şey yasal da değildir. Burası demokratik bir hukuk devletidir. Demokratik hukuk devletinin işleyişi bellidir. Buna göre herkes hareket tarzını tespit edilmelidir.?

Gazetecilerin yasal işlem başlatılıp başlatılmayacağını sorması üzerine, ?Elbette ki? yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber