Sezer başsavcıyı ikinci sıradan seçti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Mart 2008 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na, en yakın rakibine 51 oy fark atarak 146 oy alan Ersan Ülker yerine 95 oy alarak ikinci sıradaki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Abdurrahman Yalçınkaya'yı atamıştı.

Böylece Sezer, önceki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı atamalarında olduğu gibi tercihini, yine en çok oy alan adaydan yana kullanmamıştı. Bu atama yargı çevrelerinde sürpriz olarak nitelendirilmişti. Yalçınkaya AKP'den önce DTP'ye kapatma davası açmıştı. DTP'nin kapatılmasına ilişkin iddianame mahkemece kabul edilmişti.

ÖZGEÇMİŞİ

Abdurrahman Yalçınkaya, 10 Mart 1950'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1973 yılında mezun olduktan sonra Ankara hakim adayı olarak mesleğe başladı. Sırasıyla Acıpayam, Bulanık Hakimliği, Gürün Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Gürün Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı, Silifke Hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 14 Nisan 1998'de Yargıtay Üyeliği'ne seçilen Yalçınkaya, Yargıtay Yedinci Ceza Dairesi Üyesi iken Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen adaylar arasından 21 Haziran 2004'de Cumhurbaşkanı Ahmet Sezer tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine seçildi. Yalçınkaya evli ve iki çocuk babası, İngilizce biliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber