Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 17 Mart 2008 09:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün ülke genelinde önemli bir yağış beklenmiyor. Hava açık ve sıcaklıklar ortalama değerlerin üzerinde olacak. Yarın batı ve iç kesimlerde kısa süreli bahar yağışları görülecek.

- İstanbul parçalı bulutlu ve sıcak ancak kuvvetli esen lodos nedeniyle sıcaklık 15 derece civarında hissedilecek. Lodos deniz ulaşımını aksatabilir. Ankara güneşli ve ılık. Yarın her iki kentte de sağanak şeklinde bahar yağışları görülecek. Bugün İzmirde rüzgar çok sert esiyor. Yarın sabah ise yağışlı olacak. Bursalılar soba zehirlenmesine karşı tedbirli olmalı. Adana'da bahar havası görülüyor. Bugün İstanbul 19, Ankara 18, İzmir 20, Bursa 21, Adana 23 derece.

Marmara Bölgesi'nde bugün de sıcaklık 20 derecenin üzerinde. Yarın bölge geneli yağmurlu olacak ancak sıcaklık fazla düşmeyecek. Haftanın ikinci yarısı bölgede daha kuvvetli yağış bekleniyor. Bugün Edirne 21, Çanakkale 17, Sakarya 23 derece.

İç Anadolu'da hava açık, sıcaklık bölgenin doğusunda dahi 15 dereceyi buluyor. Yarın Eskişehir-Yozgat-Sivas boyunca hava bulutlanacak ve yağış geçişleri görülecek. Bugün Konya 17, Eskişehir 19, Sivas 13 derece.

Ege Bölgesi'nde sıcaklık oldukça yüksek. Sert esen lodos deniz ulaşımını aksatabilir. Geceyse lodos bulutlanmayı arttırarak kısa süreli bahar yağışlarına neden olacak ve yağış yarın öğle saatlerine kadar devam edecek. Bugün Denizli 21, Kütahya 17, Muğla 19 derece.

Akdeniz Bölgesi'nde zayıf rüzgar, açık gökyüzü ve yüksek sıcaklıklarla birlikte bahar havası yaşanmaya devam ediyor. Güneydoğu Anadolu'da sıcaklık hızla yükseliyor. Bugün Antalya 19, Diyarbakır 17 derece.

Doğu Anadolu'da önümüzdeki günlerde önemli bir yağış beklenmiyor. Hava genellikle açık olacak ve bölgede sıcaklık hızla yükseleceğinden kar erimelerine bağlı oluşacak taşkınlara karşı tedbirli olunmalı. Bugün Erzurum 7, Malatya 15, Van 7 derece.

Karadeniz'de güneyden esen rüzgar, bölge genelinde sıcaklığı 20 dereceye yaklaştırıyor. Hava genellikle güneşli ancak yarın bulutlanma biraz aratacak ve Zonguldak-Samsun boyunca yağış geçişleri görülecek. Bugün Trabzon 17, Bolu 18, Samsun 15 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber