Başbakan Erdoğan, vatandaşa sükunet çağrısında bulundu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 18:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kapatılması yönünde açılan dava çerçevesinde vatandaşlardan isteğinin, gerginliğe ve sıkıntıya yer verilmemesi olduğunu söyledi.

Estonya Başbakanı Andrus Ansip ile Başbakanlık'ta yaptığı görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan Erdoğan, burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açması sürecini nasıl takip edeceklerinin sorulması üzerine Erdoğan, "Daha işin başındayız. Arkadaşlarımızla değerlendirmeler yapıyoruz. Kaldı ki bir taraf durumundayız. Konuşacağımız yerler bellidir. Olay bir hukuki süreçtir. Bu süreçte atılması gereken adımlar atılacaktır. Bu alanda görevlendirdiğim arkadaşlar var. Çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarla süreci devam ettireceğiz. Demokrasi ve özgürlükler, demokrat, laik, sosyal hukuk sisteminde 5 yıl içinde nasıl bir uygulama alanı bulmuştur. Bunu halkın büyük çoğunluğu gayet yakın izlemiş ve memnun kaldığı için 22 Temmuz'da bu memnuniyeti nedeniyle oyları yüzde 47'ye çıkarmak suretiyle yola devam etmiştir. Bunun sorumluluğu ile sürece devam ediyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, süreçle ilgili vatandaşlara sükunet çağrısında bulunarak, "Benim vatandaşımdan isteğim, herhangi bir gerilime sıkıntıya gerek yoktur. Milletvekili arkadaşlarımızla görüştüm. El ele omuza omuza halkımızla bütünleşerek bu yola devam edeceğiz. Bizim yolumuz hizmet yoludur ve bunu halkımızla bütünleşerek yaptık" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber