6 ilin Barosundan kapatma davasına tepki

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayseri, Sivas, Malatya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Rize ve Karabük Barosu, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı.

- 6 ilin barosu, demokrasinin kesintiye uğradığı askeri rejim dönemlerinde ve Anayasa Mahkemesi kararları ile Türkiye'nin adeta bir ?siyasi partiler mezarlığı haline getirildiği?ni ifade etti.

Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

?Bir hukukçu olarak değil, sade bir vatandaş gözüyle dahi kapatma davası ile ilgili iddianame incelendiğinde açıkça anlaşılmaktadır ki, Başsavcı iddianamesinin büyük bir bölümünü gazete ve televizyon haberlerinden oluşturmuştur. Bahsi geçen iddiaların çoğu, resmi makamlarca daha önce incelenmiş ve gerçek dışı olduğu açıklanmıştır. Bir kısım iddiaların ise bazı kişilerin subjektif ve yanlı değerlendirmelerinden alıntılandığı anlaşılmaktadır. Bu hususlar birlikte değerlendirildiğinde iddianamenin zorlama yorum ve kişisel değerlendirmelerle hazırlanmış olduğu izlenimi vermekte ve bu durum, Başsavcının konumunu ve tarafsızlığını zedelemektedir.?

Başsavcılığın, Başbakan ve bazı bakanların uzun yıllar önce gerçekleşmiş olan eylem ve söylemlerinin ?hiç birini atlamayarak, özel bir titizlikle kayıt altına aldığı? ve bunları iddianamesine taşıdığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

?Başsavcının, kapatma davasına delil olarak gösterdiği eylem ve söylemlerden daha vahim eylem ve söylemleri ifade etmiş, anayasal kurumları tehdit etmiş, yargı sürecine alenen müdahale niteliğinde söz ve eylemlerde bulunmuş, alenen darbe çığırtkanlığı yapmış olan kişi ve kurumlar hakkında herhangi bir işlemin bugüne kadar yapılmamış olması, tarafsızlığını sorgulanır hale getirmekte ve kendisinin kayıt dışı siyasi bir aktör olarak algılanmasına imkan vermektedir. Açılan bu dava, kaos beklentisi içinde olanların ekmeğine yağ sürmüştür. Bu saatten sonra kaos peşinde koşanlara fırsat verilmemesini ve toplumu gerecek,

sosyal barışımızı zedeleyecek eylem ve söylemlerden herkesin özenle kaçınması gerekir.?

ANKARA BAROSU: ENDİŞELİYİZ

Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar da, ?Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AK Parti'nin kapatılması isteğiyle dava açılmış olmasını doğru bulmadıklarını, bu durumun siyasi, ekonomik ve demokratik yönden kaygı verici sonuçlar doğuracağı endişesi içinde olduklarını? bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber