'Şifa 58' operasyonu kapsamında 1'i doktor 5 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Mart 2008 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sivas'ta düzenlenen 'Şifa 58' operasyonunda hakim karşısına çıkan 11 kişiden 5'i tutuklandı. Diğer şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından geçtiğimiz cuma günü sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonunda sona gelindi. Çete kurmak, erkek hastalara sezaryanle doğum yaptırtmak, ölüler adına reçete düzenlemek, resmi evrakta sahtecilik, rüşvet, uyuşturucu kullanmak, silah ticareti yapmak, sahte fatura düzenlemek, ihaleye fesat karıştırmak ve kara para aklamak gibi suçlardan gözaltına alınan 78 kişiden 67'si emniyet müdürlüğü ve savcılıktaki sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bugün akşam üstü mahkemeye çıkarılan 3'ü doktor, 8'i medikal firması yöneticisi toplam 11 kişi ise mahkemede savunma yaptı. Yaklaşık 5 saat süren mahkeme sonunda Sivas Devlet Hastanesi doktorlarından Genel Cerrah F. B. özel bir hastane doktorlarından Genel Cerrah E. H. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken yine Sivas Devlet Hastanesi doktorlarından S. E. ile medikal firması yöneticilerinden Ş. S, M. K, Ş. K, ve M.P.M'nin tutuklanmasına karar verildi. Tutuklama kararını duyan Dr. S. E. rahatsızlandı. Sivas Adliyesi'ne 112 Acil Servis çağrıldı. İlk müdahalesi adliye içinde yapılan S. E. daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tutuklanan medikal firma yöneticileri, polis aracıyla cezaevine götürüldü. Yakınları tarafından

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber