İlköğretim Ünite Dergileri kaldırılıyor

Haber Giriş : 06 Ekim 2004 07:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretim okullarında yardımcı yayın olarak okutulan ünite dergilerini yasaklıyor. Okullarda 40 milyona satılan bu dergiler 25 trilyonluk rant kapısı yaratmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim okullarında yardımcı kitap olarak okutulan ünite dergilerini kaldırmaya hazırlanıyor. Bu dergilerin okul koruma dernekleri, ve okul aile birlikliklerinde satışını yasaklayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, dergilerin alınması yönünde öğrenci ve velilere baskı yapılmamasını istedi.

GENELGE VAR
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla tüm okullara gönderilen genelgeyle, bu yıldan itibaren ünite dergilerinin kullanımına ciddi sınırlama getiriliyor. Okullarda bazı yönetici ve öğretmenlerin öğrencilere para karşılığı zorla dergi aldırttığı yönünde şikayetler geldiği kaydedilen genelgede, bu durumda ücretsiz ders kitabı dağıtımının da amacından uzaklaştığı ifade edildi. Genelgede, öğretmenlerin ve öğrencilerin ders kitabıyla birlikte yardımcı eğitim araçlarından da yararlanabilecekleri belirtilirken, ancak yardımcı eğitim araçlarının ders kitaplarının yerini almasının eğitim-öğretim açısından yanlış olduğu vurgulandı. Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı genelgeyle, öğretmenlere ve yöneticilere şu talimatları verdi:

* Öğrenci dergilerinin alınmasında ve kullanılmasında öğrenci ve velilere baskı yapılmayacak.

* Okul kantini, okul koruma derneği, okul aile birliği bu dergilerin alım-satımını yapamayaca, yönetici, öğretmen ve diğer personel dergi alım-satımıyla ilgili olmayacak.

* Öğrenci dergileriyle birlikte öğretmenlere verilen ünite planları kullanılmayacak, planlar Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Öğretim Çalışmalarının Planlı Yürütülmesine İlişkin Yönerge esaslarına göre öğretmenler tarafından yapılacak.

SORUŞTURMA AÇILACAK
Genelgede ayrıca, Bakanlığın bu konudaki hassasiyetine rağmen ders kitaplarının bir tarafa bırakılarak ünite dergilerini ders kitabı gibi kullanan, bütün çalışmalarını ünite dergileri üzerinden yapan, dolaylı olarak dergi alınmasını zorunlu hale getiren öğretmenler ile yöneticiler hakkında soruşturma açılacağı bildirildi. Her yıl 25 trilyonluk bir pazara sahip olan Ünite dergileri, bir dönemde 12 fasikül halinde öğrencilere 30 ila 40 milyon lira arasında satılıyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber