Bursa Işıklar Askeri Lisesi, Hava Kuvvetleri'ne devredilecek

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Mart 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Işıklar Lisesi ?uçacak'

BARKIN ŞIK Ankara

Kara Kuvvetleri'ne bağlı Bursa Işıklar Askeri Lisesi, Hava Kuvvetleri'ne devredilecek. Hava Lisesi 1974'te kapatılan Hava Kuvvetleri'nin de artık Kara ve Deniz Kuvvetleri gibi bir lisesi olacak

Bursa Işıklar Askeri Lisesi, bir dönem yabancı dilde eğitim veriyordu. Okula 14 yaşında öğrenci alan Işıklar Lisesi birçok ünlü komutanı da yetiştirmişti. Bursa Işıklar Lisesi, artık Kara Kuvvetleri'ne değil Hava Kuvvetleri'ne bağlanacak.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Bursa Işıklar Askeri Lisesi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na devredilecek. Bu kararla birlikte, artık Hava Kuvvetleri'nin de Kara ve Deniz Kuvvetleri gibi kendisine ait bir lisesi olacak.

Uzay çağına hazırlanan Hava Kuvvetleri'nin pilot ve astronot adayları, Bursa Işıklar Hava Lisesi'nde yetişecek. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun imzasını taşıyan proje kapsamında, Işıklar'ın önümüzdeki eğitim - öğretim döneminden itibaren Hava Lisesi olarak faaliyet göstermeye başlaması planlanıyor.

Pilot adayları yetişecek

14 yaşında hava lisesine girecek olan pilot adaylarına, çocuk yaşlarından itibaren fizyolojik ve psikolojik özellikler kazandırılmaya başlanacak. Harp Okulu'na yönelik eğitime ağırlık verilecek. Deniz Lisesi'nde verilen yelkencilik, yatçılık ve denizde hayatta kalma gibi dersler havacılığa uyarlanacak.

Pilot adayları, çocuk yaşta planör ve paraşüt gibi havacılık araçlarıyla tanışacak, muhakame ve karar verme gibi konularda yaşıtlarına göre daha hızlı gelişim göstermesi için eğitilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber