Okul yolunda suya düşen Bayram'ı sular yuttu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2008 12:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, Balıklı Deresi'nde bulunan şelalenin yakınındaki setten geçmek isteyen ilköğretim öğrencisi 2 kardeş suya düştü.

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, Balıklı Deresi'nde bulunan şelalenin yakınındaki setten geçmek isteyen ilköğretim öğrencisi 2 kardeş suya düştü. Çocuklardan biri kıyıdaki taşa tutunarak kurtulmayı başarırken, kardeşi kayboldu.

Alınan bilgiye göre, Şirinevler Mahallesinde oturan ailenin çocuklarından ilköğretim öğrencisi Süphan Adanur (12) evine dönerken, kardeşi Bayram'ın (10) ortalarda görünmediğini fark edince aramaya başladı.

Kardeşinin, Balıklı Deresi üzerindeki şelalenin yakınında durduğunu gören Süphan Adanur, kardeşine dere üzerindeki setin üzerinden geçerek kendisine doğru gelmesini istedi.

Setin üzerinden geçerken ayağı kayan Bayram suya düşünce, kardeşini yakalamak için hamle yapan Süphan Adanur da dereye düştü.

Bir anda Uludağ'da eriyen kar suları nedeniyle kabaran derede sürüklenmeye başlayan Süphan Adanur, kıyıdaki bir taşa tutunarak kurtulmayı başarırken, kardeşi Bayram Adanur suda kayboldu.

Başından yaralı halde evine giderek durumu annesine anlatan Süphan Adanur, Şevket Yılmaz Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından evine getirildi.

Ailenin ihbarı üzerine olay yerine gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, AKUT ve Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, kaybolan çocuğu bulmak için Şirinevler Mahallesi'nden Vakıfköy ve Samanlı mahallelerine kadar dere boyunda arama çalışmalarını sürdürüyor.

Boğulmaktan kurtulan Süphan Adanur, AA muhabirine, şunları söyledi:

''Eve giderken kardeşim ortada yoktu. Onu aramaya gittim; baktım şelalenin yanındaki duvarda duruyordu. (Bana doğru gel) dedim, ayağı kaydı. Elinden tutmaya çalıştım ama o düştü, arkasından da ben düştüm. Ben düştükten kısa süre sonra kıyıya çıktım, kardeşim kayboldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber