Erdoğan: Başbakanın öfkesi imtiyaz isteyenlere

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için bazılarının, "öfke dağıtıyor" şeklinde eleştirilerde bulunduğunu ifade ederek, "Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir" dedi.

Erdoğan, partisinin Gaziantep Kadın Kolları 2. kongresinde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin bir zümre değil, ülkeyi bir bütün olarak kucaklayan bir parti olduğunu bildirdi.

22 Temmuz seçimlerinden önce de Türkiye'de, AK Parti'ye sağdan soldan nasıl saldırıldığını milletin bildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ama ne oldu? Milletimizin aklıselimi bu defa demokratik laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye'mizi, aydınlık yarınlara siz başarıyla taşıdınız, bu defa buyur size yüzde 47 dedi. 'Tekrar yola devam' dedi" diye konuştu.

Partililerin, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" şeklindeki sloganları üzerine araya giren Başbakan Erdoğan, "Hiç bunlara gerek yok. Demokrasilerde bizim talebimiz, ellerin kırılması olmaz, bizim talebimiz zulüm olmaz, bizim talebimiz şifa dağıtmak olur. Biz kavga için gelmedik, sevgi için geldik. Bizim farkımız bu" dedi.

Kendilerini anlamak istemeyenlerin olabileceğini dile getiren Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bu aralar bazı televizyon kanallarını zaman zaman izliyorum. Diyorlar ki işte 'Başbakan öfke dağıtıyor, işte Başbakan 'şöyle' diyor, 'böyle' diyor.

Başbakan'ın o öfke dağıttığı anda bile bu ülkeye hizmet vardır. Kusura bakmasınlar yeri geldiği zaman, bu vatandaşın, bu başbakanın öfkesi, bizden adalet isteyenlere değil, imtiyaz isteyenleredir. Bunu da böyle bilin. Çünkü, 5 yıllık süre içinde biz imtiyaz dağıtmadık. Biz imtiyazın sadece millete ait olduğunu bildik ve millete imtiyaz dağıtmaya gayret ediyoruz...IMF'ye bizden öncekiler hep borçlandı. Geldik baktık ki 23.5 milyar dolar burcumuz var. Şimdi IMF'ye 7 milyar dolar borcumuz var. Bunda mı yanlış var? Nasıl oldu? Hortumlar kesildi, hortumlar. Artık o imtiyaz isteyenlere, o imtiyaz yok, bitti. Şimdi nerede imtiyaz? Millete."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber