Erdoğan: Ayrımcılığı yapan Baykal zihniyeti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mart 2008 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de ayrımcılığı yapanın 'Baykal zihniyeti' olduğu görüşünü ifade ederek, "Niye bu kapıları, bariyerleri birilerinin yüzüne kapamak? Neden? Buna kimsenin hakkı yok. Bunu aştığımız gün çok şeyler başarırız" dedi.

Kamil Ocak Spor Salonu'nda, AK Parti Gaziantep Kadın Kolları 2. Olağan Kongresinde konuşan Erdoğan, "Hiç kimse ama hiç kimse Türkiye'nin istikametini, millet iradesinin gösterdiği yönden çeviremeyecektir. Buna da biz böyle inanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ayrımcılığı yapan kim? Ayrımcılığı yapan Baykal zihniyeti. Ayrımcılığı yapan bunlar. Ama bizde ayrımcılık yok. Benim indimde, partimin zihniyetinde başı açık kardeşim de başı örtülü kardeşim de hepsi bir, aynı mesafedeyiz, ele ele olacağız, omuz omuza olacağız ve büyük Türkiye'yi birlikte kuracağız. 7'den 70'e...

Hani biz yaratılanı yaratandan ötürü sevmiyor muyduk? Yaratılanı yaratandan ötürü sevdiğimize göre, niye bu farklı bakış, niye bu ayrımcı bakış? Niye bu kapıları, bariyerleri birilerinin yüzene kapamak? Neden? Buna kimsenin hakkı yok. Bunu aştığımız gün çok şeyler başarırız.

Birileri yaparsa doğru, aynı şeyi bir başkası yaparsa yanlış. Olmaz.

Sayın Baykal, yeri geliyor, bakıyorsun, ayetler gayet güzel okuyor. Maşallah... Bazen bakıyorsun, İmamı Azam, İmamı Ebu Yusuf, bunları da aşıyor, geçiyor. Onlardan da güzel fetvalar filan bunları da söylüyor. Bu meşru, serbest... Ona herhangi bir şey yok, serbest.

Sağ olsun, Nevşehir'deki Hacı Bektaş kutlamalarındaki mesajlar gayet güzel, Mevlana, Şeb-i Aruz törenlerindeki kutlamalardaki konuşmalar nefis. Ama herhangi bir şey yok. Tayyip Erdoğan, şöyle semtinden bir geçiverse kıyametler kopuyor. Söylemek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber