İstanbul Savcılığı Yargıtay'ı uyardı: Önlem alınsın saldırı olabilir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Yargıtay Başkanlığı'nı, olası saldırılar konusunda uyardı. Başsavcılık, Yargıtay Başkanlığı'na, İşçi Partisi'nde yapılan aramada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasının güvenlik zaaflarını gösteren bir kroki bulunduğunu bildirdi. Yargıtay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle toplantı yaparak, güvenlik önlemlerini artırdı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Ergenekon soruşturması kapsamında İP Genel Merkezi'ne baskın yapılmasından bir süre sonra Yargıtay Başkanlığı'nı aradı. Yetkililer, İP Genel Merkezi'nde, basına da yansıyan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı binasının güvenlik zaafı bulunan noktalarını gösteren bir kroki bulunduğunu bildirdi.

Emniyet'le toplantı yapıldı

Bunun üzerine Yargıtay Başkanlığı, Ankara Emniyeti'nden yetkililerle bir toplantı yaptı. Emniyet yetkilileri, toplantının ardından Yargıtay ve Yargıtay Başsavcılığı binalarının güvenlik zaafı olup olmadığını kontrol etti. Günün farklı saatlerinde saldırı düzenlenebilecek olası noktaları kontrol eden emniyet yetkilileri, Yargıtay Başkanlığı'na da ?saptamalar doğrultusunda güvenlik önlemlerinin artırılacağı? bilgisini verdi.

Yargıtay Başkanlığı da dün yeniden İstanbul Başsavcılığı'yla temasa geçerek, AKP'nin kapatılması istemiyle hazırlanan iddianamenin, dava açılmadan 2 gün önce İP'ye sızdırıldığı ve bazı Yargıtay üyelerinin fişlendiğine yönelik gazete haberlerini anımsattı. Yargıtay, söz konusu iddialarla ilgili olarak herhangi bir mensubunun adının geçmesi halinde ceza ve disiplin soruşturması yürütme yetkisinin kendisinde olduğunu vurguladı ve böyle bir durumda, ilgililer hakkındaki dosyaların kendisine gönderilmesini talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber