Meslekten atılan polis soygun yaptı, kazada yakalandı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Mart 2008 22:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'nın en büyük arazi yolsuzluğu olan ?Çalkaya' davasında tutuklandıktan sonra meslekten ihraç edilen Özel Harekat polisi 43 yaşındaki Kasım Erdoğan, 2 arkadaşıyla birlikte bir yatırım danışmanlık ofisinden, içerisinde 980 bin YTL bulunan çelik kasayı çaldı. Alkol kontrolünde polisin elinden kaçan Erdoğan, saatler sonra karıştığı kaza sonrası yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Adı kentin en büyük arazi yolsuzluğu olan ?Çalkaya' davasına karıştıktan sonra tutuklanan ve ardından meslekten ihraç edilen Eski Özel Harekat Polisi Kasım Erdoğan, 22 Mart gecesi saat 23.45 sıralarında iki arkadaşıyla birlikte Gençlik Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi'nde bulunan Baraj Danışmanlık adlı işyerinden, içerisinde 980 bin YTL bulunan çelik kasayla birlikte 5 dizüstü bilgisayarı çaldı. Zanlılar, 34 NSB 11 plakalı otomobille olay yerinden kaçtı. Soygunun öğrenilmesinin ardından yaklaşık 200 polis, 200 kilogramlık çelik kasayla kaçan soyguncuları yakalamak için çalışma başlattı.

ALKOL DENETİMİNDE DURDURULDU

Kasım Erdoğan'ın içinde bulunduğu otomobil, saat 05.00 sıralarında alkol kontrol noktasında durduruldu. Görevli polislere kendisinin de eski bir polis olduğunu ve meslekten atıldığını anlatan Kasım Erdoğan, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde eşinin yattığını, yanına gidip gerekli ilaçları vermesi gerektiğini söyleyerek otomobiliyle hızla uzaklaştı. Hastaneye gelen Kasım Erdoğan, kendisini takip eden polisten kurtulmak için yanında bulunan çantadaki silahını çıkartarak, eşinin başına dayadı. Polisi eşini vurmakla tehdit eden Kasım Erdoğan, hastanenin kalabalık olmasından faydalanarak kayıplara karıştı.

KAZA YAPTI YAKALANDI

Aynı gün öğle saatlerinde Yüzüncü Yıl Bulvarı'ndan Adnan Menderes yönüne seyir halinde olan Kasım Erdoğan'ın kullandığı 34 NSB 11 plakalı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak orta refüjü geçip, karşı yönden gelen Mustafa Urlu yönetimindeki 07 AFH 13 plakalı otomobile çarptı. 4 kişinin yaralandığı kazadan, Kasım Erdoğan yara almadan kurtuldu. Bu sırada olay yerinden geçen Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı Yunus ekipleri, kazaya neden olan araç sürücüsünün bir önceki akşam Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde silah çekerek kaçan Kasım Erdoğan olduğunu tespit edip, gözaltına aldı.

Kasım Erdoğan'ın kullandığı aracın arka koltuğunda bulunan çantada 258 bin YTL, bir adet ruhsatsız tabanca ile 5 adet dizüstü bilgisayar ve 4 cep telefonu bulundu. Ayrıca zanlının üzerinde yapılan aramada 10 bin YTL daha ele geçirildi. Erdoğan sorgulanmak üzere Hırsızlık Büro Amirliği'ne götürülürken, Pınarlı Beldesi'nde bulunan evinde yapılan aramada, yine soygunda çalınan 2 bin YTL ve 3 sahte otomobil plakası bulundu.

3 gün boyunca sorgulanan Kasım Erdoğan, birlikte soygun yaptığı arkadaşlarının adını vermedi. Kasım Erdoğan, ?Ben kimseyi tanımıyorum ve soygun yapmadım. Paralar bana ait? dedi. İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Kasım Erdoğan tutuklanırken, polis diğer iki soyguncuyu yakalama çalışmalarını sürdürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber