Prof. Bingöl, Fırat Üniversitesi'nde rektörlük için adaylığını açıkladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2008 20:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Fırat Üniversitesi (FÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi ve bir önceki dönem rektö r olan Prof. Dr. Feyzi Bingöl, rektörlük için adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Bingöl, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında yapılması beklenen "rektörlük aday sırası belirleme seçimlerinin" üniversitenin 4 yıllık rektörünü belirlemede ilk adım olacağını bildirdi.

Atanacak rektörün gelecek 4 yıllık süre içerisinde gerek ü niversite gerekse il için önemli projelere imza atması gerektiğini ifade eden Bingöl, hedeflerinin ulusal ve uluslararası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim-öğretim ve yapacağı bilimsel araştırmalarla ülkenin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir üniversite olmak olduğunu belirtti.

Günlük kısır çekişmelerden uzak, her kesimi kucaklayan, rektö rlük makamını bir hizmet yeri olarak kabul eden ve 4 yıllık sürede gerçekleştirilmesi mümkün projelere sahip olan bir rektör ile onunla birlikte görev yapacak yöneticiler sayesinde FÜ'nün ülke ve dünya üniversiteleri arasında layık olduğu yere getirileceğini bildiren Bingöl, 4 yılı rektörlük olmak üzere 12 yıllık idari deneyime sahip biri olarak gelecek 4 yılda üniversiteyi Türk üniversiteleri arasında ilk 10'a, dünya üniversiteleri arasında ilk bine sokmak için projeleri olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Bingöl'ün adaylığını açıklamasıyla FÜ'de rektör adayı sayısı 2'ye yükseldi.

Daha önce de Tıp Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ve Elazığ-Tunceli-Bingöl Tabip Odası Başkanlığını yürüten Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz adaylığını açıklamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber