Şengör: İddia saçma sapan

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Mart 2008 07:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Şengör'ün ?üniversiteden atılması? talebiyle hakkında soruşturma başlattı. Şengör, hakkındaki iddiayla ilgili olarak, ?Saçma sapan bir şey? yorumunu yaptı.

Üniversiteden atılabilir

Daha önce ?YÖK Başkanı'nı asistan bile yapmam? diyen Şengör hakkındaki soruşturma, Şengör Gayrimenkul Yatırım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de 14 Haziran 2006'dan bu yana ?yönetim kurulu üyesi? olduğu gerekçesiyle açıldı. YÖK Denetleme Kurulu'nca, üniversitede tam zamanlı öğretim üyesi olan Şengör'ün, Yüksek Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nde ifade edilen disiplin suçunu işlediğini öne sürüldü. Soruşturma sonucuna göre, Şengör'ün üniversiteden atılabileceği bildirildi.

Prof. Dr. Şengör, hakkındaki soruşturmayla ilgili olarak şöyle konuştu: ?YÖK Disiplin Kurulu üyeleri gönderdiği mektupta, ?üniversiteden atılmam' talebiyle bir madde vermişler. Yani ?kamu hizmetinden çıkartma' diyor. Böyle bir şey yok, saçma sapan bir şey. Sizin gazetenizde bu haber 2006 yılında çıkmıştı. Biz bir arsa satmak adına böyle bir uydurma şirket kurmuştuk. Elimizdeki arsaları satmak için maliyenin emriyle kuruldu bu şirket. Çünkü başka türlü satamıyormuşuz. Bu şirket hiçbir iş yapmadı, toplanmadı bile. Ben yönetim kurulu üyesi olduğumu Vakit gazetesinin haberiyle öğrendim. Hemen mâni oldum. Telefon ettim ?derhal çıkardın beni oradan' dedim ve çıkardılar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber