Kalp spazmı geciren İlhan Selçuk'un sağlık durumu iyi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kalp spazmı ve pnömoni nedeniyle VKV Amerikan Hastanesi'nde tedaviye alınan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'a ziyaretçi yasağı uygulanıyor.

Hastanede İlhan Selçuk ile görüşen tek kişi olan Cumhuriyet Vakfı Başkan Yardımcısı Alev Coşkun, Selçuk'a ziyaretçi yasağının bulunduğuna dikkat çekerek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Coşkun, doktorlardan izin alarak 2 dakika görüştüğü Selçuk'un kendisine yarınki gazetede yayımlanacak elle yazdığı yazısını verdiğini belirtti.

Basın mensuplarına İlhan Selçuk'un yazısını da gösteren Coşkun, Selçuk'un yazısında okuyucularından birkaç gün izin istediğini ve yazının başlığının da ''Daha'' olduğunu dile getirdi.

Coşkun, ''İlhan Selçuk'u gayet iyi gördüm. Morali çok yerinde, ama doktorların ciddi ve dikkatli koruması altında'' dedi.

Gazetecilerin, ''Selçuk, son günlerde yaşadığı olaylarla ilgili konuştu mu?'' sorusuna da Coşkun, ''Ben o konulara giremem. Ancak son günlerde yaşadığı olaylardan itibaren dakika dakika beraberiz. Çok yoğun bir ziyaretçi akını oldu. Tabii ki normal insan bile bundan yorulabilir, doğaldır'' karşılığını verdi.

Selçuk'a geçen perşembe günü check-up yapıldığını hatırlatan Coşkun, ''Demek ki yorgunluk devam ediyor. Şimdi kendisini çok iyi gördüm. Morali yerinde, ancak dinlenmesi lazım'' dedi.

Eski CHP Milletvekili Bülent Tanla da Selçuk ile ziyaretçi yasağı nedeniyle görüşemediğini, ancak doktorlarından bilgi aldığını söyledi.

Tanla, ''İlhan ağabeyin sağlığı iyiye doğru gitmektedir'' dedi.

İlhan Selçuk'u hastanede ziyarete gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de Selçuk'un yoğun bakımda istirahat etmekte olduğunu belirterek, aşırı yorgunluk, stres ve üşütme sonucu meydana gelen zatürre başlangıcı nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve bütün dostları olarak hastaneye geldiklerini ifade etti.

Sarıgül, ''Selçuk, en yakın süre içerisinde tedavilere cevap verecek ve sağlıklı mutlu bir şekilde aramıza kavuşacak. Onun düşüncelerinden ve kaleminden ülke olarak yararlanmaya devam edeceğiz'' dedi.

Selçuk'un bu rahatsızlığının yaşanan olaylarla ilgisi olup olmadığı sorulan Sarıgül, ''Mutlaka tabii. Son dönemde yaşanan olaylar... Saat sabah 4'te alınması. Her ne kadar Emniyetimiz kendisine çok kibar davransa bile o psikolojik bir hadise. Kolay kolay kalbin ve vücudun dayanamayacağı uygulamalar. Bunların olmamasını ülkemizde temenni ederiz, ama ne yazık ki bunlar gerçekleşti'' karşılığını verdi.


- Rahatsızlanarak Vehbi Koç Vakfı (VKV) Amerikan Hastanesi'ne kaldırılan Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk, tedavi sürecini yoğun bakımda geçirecek.

VKV Amerikan Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Selçuk'un hafta sonu pnömoni ve kalp spazmı tanısıyla hastaneye getirildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Selçuk'un hastanedeki tedavisinin bir hafta kadar sürmesi planlanmaktadır. İlhan Selçuk, bir haftalık süreyi yoğun bakımda geçirecek ve sağlığı ile ilgili gelişmeler Dr. Oryal Gökdemir tarafından basına bildirilecektir."


Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adliyeden serbest bırakılan İlhan Selçuk'un haftasonu kalp spazmı tanısıyla hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'nden Selçuk'un sağlık durumu ile ilgli yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk (83) hafta sonu pnömoni ve kalp spazmı tanısı ile Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'Nde tedavi altına alınmıştır. Hastanedeki tedavisinin bir hafta kadar sürmesi planlanmaktadır. İlhan Selçuk bir haftalık süreyi yoğun bakında geçirecek ve sağlığı ile ilgili gelişmeler Dr. Oryal Gökdemir tarafından her gün yazılı olarak basına bildirilecektir"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber