İstanbul'daki PTT soygunlarına bir yenisi daha eklendi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mart 2008 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sık sık yaşanan PTT soygunlarına bir yenisi daha eklendi. Avcılar Denizkökşler Mahallesinde bulunan PTT şubesine gelen biri silahlı iki kişi, veznede bulunan 20 bin YTL'yi alarak kaçtı. Soyguncular kaçarken kendilerine müdahale etmek isteyen vatandaşlara silah doğrultarak "Yaklaşmayın! " diye tehdit etti.

Alınan bilgiye göre olay, saat 16:30 sıralarında Denizkökler Mahallesi Eski Londra Asfaltı 30 numarada bulunan PTT şubesinde gerçekleşti. PTT Memuru Hatice Yılmaz'ın içeride yalnız kaldığı anda içeri giren iki soyguncudan biri, "Bu bir soygundur" diyerek Yılmaz'ın ayağa kalkmasını istedi. Bu sırada hemen veznenin bulunduğu bankonun arkasına geçen diğer soyguncu ise, veznede bulunan 20 bin 100 YTL'yi elindeki çantaya doldurdu. Daha sonra spreyle Yılmaz'ı ektisiz hale getiren soyguncular, olay yerinden yaya olarak kaçtı. Soyguncular kaçarken kendilerini gören ve engel olmaya çalışan bir kişiye silah doğrultarak "Yaklaşmayın! " diyerek tehtit etti.

Polis olaydan sonra kaçan şahısların yakalanması için helikopter desteğinde çalışma başlattı.

Öte yandan, PTT şubelerine sık sık soygun girişiminde bulunulduğu belirtildi. İsmini vermek istemeyen bir görevli, önemli miktarda paraların biriktiği şubeler kuytu yerlere açılıyor ve içinde de genellikle bir kişi çalıştırılıyor. Böyle yerler soyguncuların işini kolaylaştırıyor." dedi.

Yaklaşık iki hafta önce de Merter PTT şubesi silahlı şahıslar tarafından soyulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber