Düğününe bir ay kala şehit oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Nisan 2008 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şırnak'ın Besteler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın Mersin'in Tarsus İlçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Oğlunun Mayıs ayında yapılacak düğünü için hazırlık yaparken şehit olduğu haberini alan baba 62 yaşındaki Hurşit Kaya, "Vatan sağolsun gururluyum" dedi. 32 yaşındaki Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın Tarsus'taki ailesi acı haberi alınca acıyı ve gururu birlikte yaşadı.

Taksicilik yapan 69 yaşındaki işçi emeklisi baba Hurşit Kaya ,oğlunun 1 ay önce Nursel Kaya ile nikah kıydırdığını, mayıs ayının 9'unda yapacakları düğüne hazırlandıklarını belirterek, "İki gün önce telefonla görüştüm. Sık sık operasyona çıktıklarını ve durumunun iyi olduğunu söylüyordu. Siirt'te görev yaptığını biliyordum. Televizyondan Şırnak'taki şehit haberini duyunca görev yeri orası olmadığı için şüphelenmemiştim. Gece yarısı askerler evime gelince anladım. Vatan sağ olsun" dedi. Şehidin 40 yaşındaki Ağabeyi Osman Kaya ise "Vatan sağ olsun. Gururluyuz, yerine gitmeye hazırım. Bize gittiği çatışmaları anlatırdı, orda durum çok kötü sürekli çatışmaya gittiğini söylerdi" diye konuştu.

Bu arada, Merzifon'daki kızının yanında acı haberi öğrenen şehidin annesi Miyeser Kaya da, oğlunun şehit haberini alınca Tarsus'a gelmek için yola çıktı. Komşuları şehidin baba ocağına Türk bayrağı asarken, yakınları Kaya Ailesine taziye ziyaretine geldi. Tarsus Belediyesi ise şehidin baba ocağının önüne taziye çadırı kurdu. 1'i kız 4 kardeşi bulunan şehidin cenazesi, yarın ikindi namazından sonra Küçük Minare Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber