Genelkurmayın sivil memur alımında bazı kadrolar boş kaldı

Haber Giriş : 10 Ekim 2004 20:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanlığı, sınavla imam ve cenaze yıkayıcısı personel aldı

Genelkurmay Başkanlığı`nın, 215 sivil memur alımı için açtığı sınavda, özellikle uluslararası ilişkiler, hukuk, kamu yönetimi gibi uzmanlık gerektiren alanlarda kadın adayların başarılı olması dikkat çekti.

Alınan bilgiye göre Genelkurmay Başkanlığı`nın sivil memur alımı için açtığı sınava toplam 984 kişi başvururken, bunların 383`ü girdikleri sınavı kazandı. Uluslararası ilişkiler, hukuk, istatistik-matematik, kamu yönetimi, Rusça dil uzmanlığı ve basın-halkla ilişkiler uzmanlığı gibi bölümlerin tamamında kadın adaylar başarılı olarak asıl listeye girdi. Bu arada, Genelkurmay'ın sınavla aldığı personal arasında imam ve gassal (cenaze yıkayıcısı) bulunması da dikkat çekti. Bazı bölümlerde yedek adayların bile tamamının kadınlardan oluştuğu görüldü. Bu durumda mülakat sonrasında özellikle önemli uzmanlıklarda, kadroların tamamının kadınlardan oluşması garanti haline geldi.

TESİSATÇILIĞA BAŞVURU YOK

Bu arada kimi teknisyenlik bölümlerinde ise hiç kimsenin başvurmaması da dikkat çekti. Kolorifer-brülör, sıhhi tesisat, klima soğutma teknisyenlikleri ile ciltçilik için de kimse Genelkurmay`a iş başvurusunda bulunmadı.

Genelkurmay Başkanlığı Ankara, İstanbul, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İzmir ve Gölcük`te görevlendirilmek üzere şu branşlarda sivil memur aldı:

"Uluslararası ilişkiler, AB, hukuk, matematik-istatistik, elektrik-elektronik-haberleşme mühendisliği, iktisat, işletme mezunu uzmanlar/ halkla ilişkiler ve basın inceleme uzmanları/ Ruşça dil uzmanı/ kütüphaneci/ bilgisayar mühendisi/ makina mühendisi/ elektrik-elektronik- kalorifer- sıhhi tesisat- klima soğutma- ziraat- röntgen- tıbbi gaz- sterilizasyon- solunum fonksiyonları teknisyenleri/ matbaacı/ ciltçi/ diyetisyen/ fizyoterapist/ hemşire/ ebe/laborant/ beden eğitimi ve bilgisayar öğretmenleri/ imam-gassal (cenaze yıkayıcısı)/ aşçı/ erkek berberi/ garson."

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber