Anadolujet ile 29 YTL'ye uçuş bileti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Nisan 2008 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolujet, 23 Nisan'da sefere başlıyor

THY'nin alt markası olan Anadolujet'in 23 Nisan'da 20 noktaya başlatacağı Ankara merkezli seferlere Samsun hattının da dahil edilmesiyle ilgili görüşmelerin olumlu sonuçlandığı belirtildi.

Edinilen bilgiye göre, daha önce THY tarafından yapılan açıklamada sefer düzenlenecek 20 il arasında Samsun'un bulunmaması üzerine aralarında Ak Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu'nun da bulunduğu bir heyet, İstanbul'a giderek THY Genel Müdürü Temel Kotil ile görüştü.

Yapılan görüşmede talebi olumlu karşılayan THY Genel Müdürü Kotil'in, 23 Nisan'da başlayacak seferlere Samsun hattının da dahil edileceğini söylediği aktarıldı.

Samsun TSO Başkanı Sakoğlu, bölgesinin nüfus ve gelişmişlik düzeyi gözönüne alındığında en büyük şehri olan Samsun'un, söz konusu seferlerde yer almadığı yolunda daha önce yapılan açıklamayı şaşkınlık ve üzüntü ile karşıladıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Bunun üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Candan Karlıtekin, Genel Müdür Sayın Temel Kotil ve Samsun Milletvekillerimize Samsun'un da bu uçuş programına dahil edilmesi noktasında görüşlerimize içeren bir yazı gönderdik. Sonra Sayın Genel Müdürümüzden randevu alarak bu talebimizi bugün yüz yüze yaptığımız görüşme ile tekrar dile getirdik. Talebimiz olumlu karşılandı. Emeği geçen herkese Samsun adına minnetlerimi sunuyorum.''

Bu arada, uygulanacak tarifeye göre 23 Nisan tarihi itibariyle pazartesi, çarşamba ve cuma günleri haftada üç gün karşılıklı sefer düzenlenecek.


Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, ''Maliyetleri düşürerek, 29 YTL'den başlayan fiyatlarla her gelir profilindeki vatandaşın THY güvencesinde ekonomik seyahat etmesini sağlayacağız'' dedi.

Karlıtekin, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) evsahipliğinde THY'nin alt markası olan Anadolujet'in 23 Nisan Çarşamba gününden itibaren, Ankara merkezli 20 noktaya gerçekleştirilecek seferler hakkında bilgi verdi.

Anadolujet'in iç hatlara yönelik bir proje olduğunu ifade eden Karlıtekin, şöyle devam etti.

''23-29 Nisan tarihlerinde bütün koltuklar 29 YTL'den satılacak. Sunduğu ikram ve benzeri servislerin sadeleştirilmesinden elde edeceği maliyet avantajını, bilet ücretlerine yansıtarak daha geniş kitleye ulaşacağız. Daha sonraki dönemlerde 29-49 YTL fiyatlarla 650 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz.

Ankara'da THY seferleri ile aktarma yapmak isteyen yolculardan 20 YTL fark alınacak. Anadolujet ile hedefimiz, şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmek. 23 Nisan Çarşamba gününden itibaren, Ankara merkezli 20 kente her gün uçak seferi düzenleyeceğiz. Böylece, yurt içinde şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. THY konforuna 737-400 Boeing uçaklarıyla sahip Anadolujet, 29 YTL'den başlayan fiyatlarla 20 noktadan uçağa hiç binmemiş kişilerin taleplerini de karşılayacak.''

Karlıtekin, 23 Nisanda başlayarak, Ankara merkezli olmak üzere her gün İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı sefer yapılacağını kaydetti.

-''THY'DE YENİLİKLER VE YATIRIMLAR''-

5 yıldır görevde bulunduklarını belirten Karlıtekin, 14 bin çalışan bulunan kurumu hantal yapıdan kurtarıp verimli hale getirdiklerini, müşteri irtibat merkezlerinin 10 saniyede hizmet vermesini sağladıklarını, sıkıntılı sürecin sonunda toplu iş sözleşmesini imzaladıklarını belirterek, ''ABD'li United Technologies Corporation bünyesinde faaliyet gösteren motor imalatçısı ve tamircisi Pratt&Whitney şirketi ile büyük ölçekli uçak motoru bakım, tamiri konusunda ortak şirket kurduk. Seri imalatla ikram şirketi kurarak, maliyetleri sürekli düşürdük. Yaşayan, ayakta kalan ve ilerleyen şirket olarak daha çok kara geçtik'' dedi.

20 Mayıs'da 75. kuruluş yıl dönümlerine kutlayacaklarını belirten Karlıtekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dünyanın en büyük kuruluşlarının başında gelen Star Alliance ile 1 Nisan'da ittifakla üyeliğe alındık. Deneyim ve hizmet kalitesiyle küresel pazarda daha etkin olmayı hedefleyen THY'nin, Star Alliance üyeliğiyle oluşacak sinerji çok anlamlı. Üyelikle birlikte 162 ülkede 965 havalimanına günde 17 bin 500'den fazla uçuş gerçekleştiren Star Alliance imkanlarından yararlanacağız. Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümünde dünyanın sayılı havayolları arasında olacağız.''

Hatay Havaalanı'nın yeni açılmasına rağmen doluluk oranının iyi olduğuna dikkati çeken Karlıtekin, ''Haftada 3 gün karşılıklı İstanbul seferi ile başladığımız Hatay'da, sayıyı 7 güne çıkardık. Yakın gelecekte sabah ve akşam olmak üzere günde 2 sefere çıkarmayı planlıyoruz. Ankara seferlerini de 7 güne çıkararak saatler konusundaki sorunu gidereceğiz'' diye konuştu.

Karlıtekin, 1-3 Haziranda İstanbul'da Dünya Havacılık Kongresi'ne evsahipliği yapacaklarını da kaydetti.

Karlıtekin, daha sonra soruları yanıtlayarak, promosyonla ilgili şikayetleri düzelteceklerini, altyapıyı yenileyerek yakın gelecekte uçakta ''veri aktarımı'' şeklinde cep telefonuna izin verileceğini de sözlerine ekledi.

THY Gelir Yönetimi Başkanı Sami Alan da sunumunda kurumdaki gelişmeleri anlattı.

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, konuşmalar sonrasında, katkılarından dolayı Karlıtekin'e plaket verdi.

Toplantıya, Havaalanı Mülki Amiri ve Vali Yardımcısı Ali Muhittin Varol, AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, Emniyet Müdürü Osman Çapalı, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri ve seyahat şirketleri temsilcileri katıldı.

AA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber