Toptan'a vekalet eden Mumcu'dan büyük ayıp...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Nisan 2008 21:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a vekalet eden Güldal Mumcu'nun TCK'nın 301 ve 305. maddeleriyle ilgili değişiklik teklifini Komisyona havale etmediğini bildirdi.

Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak'ın TCK'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasını içeren yasa teklifini 7 Nisan Pazartesi günü TBMM Başkanlığına sunduğunu belirtti.

Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu'nun, Çin'de bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan'a vekalet ettiğine işaret eden Bozdağ, "Sayın Güldal Mumcu, hiçbir takdir yetkisi bulunmadığı halde her nedense iki gündür teklifi havale etmemiştir. Hukukumuza, Parlamento ve siyasi geleneklerimize aykırı olan bu tutumu, kamuoyunun bilgi ve takdirlerine sunarım" dedi.

Bozdağ, TCK'nın 301 ve 305. maddelerinde değişiklik öngören yasa teklifine ilişkin, TBMM'de gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta da teklif ile yapılanın yeni bir şey olmadığını belirterek, "Bu teklifle, biz, tabiri caizse, belki minareyi düzelttik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber