Birleşik Kamu-İş'in kuruluş dilekçesi valiliğe verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamuda çalışanların örgütlü olduğu beş sendikanın bir araya gelerek oluşturduğu Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonunun (Birleşik Kamu-İş) kuruluş dilekçesi, Ankara Valiliğine verildi.

Birleşik Kamu-İş Kurucu Genel Başkanı ve Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ile konfederasyonda yer alan Birleşik Sağlık-İş, Birleşik Büro-İş, Kültür Sanat-İş ve Yerel-İş sendikalarının temsilcileri, Ankara Valiliğine kuruluş dilekçesini verdiler.

Türkiye'de çalışanların yüzde 52'sinin örgütsüz olduğunu kaydeden Adıbelli, mevcut konfederasyonların çalışmalarının yetersizliğinin buna neden olduğunu savundu. Adıbelli, Birleşik Kamu-İş'in bu eksikliği gidermek için kurulduğunu belirterek, çalışanların haklarının korunması ve genişletilmesi konusunda en mücadeleci konfederasyon olacaklarını söyledi.

Diğer konfederasyonlar ve Emek Platformu ile iş birliği içerisinde, çalışanların hakları konusunda mücadele edeceklerini vurgulayan Adıbelli, kamu çalışanlarını, "haklarının gasp edilmesini engellemek için" Birleşik Kamu-İş çatısı altına çağırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber