Üniversite olayları kız meselesinden değil; PKK'lıların öğrenci yurdunu basması ile çıkmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Nisan 2008 19:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Akdeniz Üniversitesi'nde çıkan olayların, bölücü örgüt yandaşlarının yurdu basmasıyla başladığı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi'nde olayların çıkmasına sebeb olduğu iddia edilen öğrenci, eşiyle birlikte haklarındaki iddiaları yalanladı. Olayların kız meselesi yüzünden çıktığı iddia edilen ve olayda adı geçen Tahir Deniz Uysal, eşi Ayşegül Uysal ile birlikte bir açıklamada bulundu.

İddiaların gerçekçi olmadığını söyleyen Uysal, "Olaylar kız meselesi yüzünden çıkmadı. Buket isimli bir arkadaşımın benim sevgilim olduğu şeklinde haber yayınlandı. Bende bu haberleri okuyunca şaşırdım. Ben 3 ay önce evlendim. Buket isimli arkadaşımın da sevgilisi var. Şu an bildiğim kadarıyla kendisi İzmir'de ailesinin yanında. Olayları bu şekilde basite indirerek gerçekleri saklamaya çalışıyorlar" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde yaşanan olayların ardından bazı yayın organlarında gerginliğin kız meselesi yüzünden çıktığı şeklinde haber yayınlandığını ve bunların gerçek dışı olduğunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Tahir Deniz Uysal, şöyle konuştu: "Ben 17 Ocak'ta evlendim, iddia edildiği gibi sevgilim olması söz konusu değildir. Yurttan atılan arkadaşların ifadelerine göre hazırlanan haber doğru değil. Bu tür haberlerle üniversitede yaşanan olaylar gözardı edilmektedir. Yurtta meydana gelen

olaylarda eşimde yurdu basan bölücü grubun saldırısına maruz kaldı. Bunu yapanlar Türk bayrağı düşmanı ve bölücü örgüt yandaşlarıdır." .

Haklarındaki iddiaların doğru olmadığını söyleyen Ayşegül Uysal ise, olay ânında yaşadıklarını emniyetteki ifadesinde ayrıntılı olarak anlattığını belirtti. Ayşegül Uysal, "Bize saldıran öğrenciler dışarıdan getirdikleri kişilerle yurt basarak bizlere saldırdı. Bu grup her zaman taciz ve saldırılarda bulunuyor. O günde bölücü örgüt başı Abdullah Öcalan'ın yaş gününü kutlamaya kalkıştılar. Sonra yaşanan olaylarda bizi darp ettiler. Bu olayların kız meselesi ile ilgisi yoktur." dedi.

AYHAN TÜRKEZ -SABRİ ÇAĞLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber