Pirinç ve bulgur boykot uygulanmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Nisan 2008 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tü-Mer , pirinç ve bulgur boykotu istedi

Tüketici Hakları Merkezi (TÜ-MER) Genel Başkanı Ömer Keser, pirinç fiyatlarındaki artışlara ilişkin olarak, Türkiye tüketicisini, tüketimden gelen gücünü kullanmak üzere, fiyatlar normale dönene kadar pirinç ve bulgur satın almamaya davet etti. Keser, son günlerde pirinç fiyatlarında yaşanan fahiş fiyat artışlarını ve beraberinde oluşan tartışmaları yazılı bir açıklamayla değerlendirdi. Türkiye'de yaşanan gerginlik ortamını fırsat bilen vurguncuların, tüketicinin temel gıda maddelerinden olan bulgur ve pirinç fiyatlarında oynamalar yaparak tüketicileri mağdur ettiklerini dile getiren Keser, konuyla ilgili kamuoyunda yaşanan tartışmalarda, zamlara gerekçe olarak tüm dünyada yaşanan kuralık faktörünün gösterildiğini, aracı ve diğer kurumların birbirlerini itham ettiğini kaydetti.

Keser, tarafların, yaşanan fırsatçılığın sorumluluğunu üzerinden atmaya çalıştıklarını savunarak, şu görüşleri aktardı: "Fakat fiyatların kısa süre içerisinde yüzde 100'e varan oranlarda zamlandığı ve tüketiciyi ekonomik olarak mağdur ettiği gerçeği gözler önündedir. Anayasamızın 172. maddesi 'Devlet, tüketicileri koruyucu ve aydınlatıcı tedbirler alır, tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini teşvik eder' şeklinde düzenlenmiştir. Tabloya göre temel gıda maddelerinde yaşanan fahiş fiyat artışlarının arkasında bir başıboşluğun olduğu bilinen başka bir gerçektir. Anayasamız gereğince, devletin yaşanan bu başıboşluğa müdahale etmesi ve mağduriyetlerin önüne geçecek tedbirleri alması gerekmektedir."

Ömer Keser, bu aşamada, TÜ-MER olarak, Türkiye tüketicisine çağrıda bulunduklarını belirterek, "Son günlerde temel gıda maddelerine yapılan fahiş zamların ardındaki vurgunculara tepki göstermenin zamanı gelmiş ve geçmektedir. Tüketici adına kamuoyu oluşturmak ve tepkisiz kalmamak amacıyla Türkiye tüketicisini, tüketimden gelen gücünü kullanarak fiyatlar normale dönene kadar pirinç ve bulgur satın almamaya, fahiş zamlar ile satılan ürünleri tercih etmemeye ve alternatiflerini kullanmaya davet ediyoruz" dedi.

Keser, başta Türkiye'de yaşanan gerilim olmak üzere her konuyu fırsata çevirmeyi planlayan vurguncuların tespit edilmesi, cezalandırılması ve kamuoyuna teşhir edilmesi için gerekli çalışmaların başlatılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber