Bir yıldır diyalizde ama okula ara vermedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Nisan 2008 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'nın Ceyhan ilçesinde 17 yaşındaki Leyla Naz, böbreklerinde tümör bulunduğu nedeniyle 1 yıldır diyalize bağlı yaşadı, ama okuluna hiç ara vermedi.

Ceyhan'ın 6 Ocak Mahallesi'nde oturan ve kız meslek lisesi 1.sınıf öğrencisi Leyla Naz böbreklerinde bulunan tümör nedeniyle, 1 sene boyunca her gün 8 saat diyalize bağlı yaşadığını belirterek, "Hasta olduğumu bugüne kadar kabullenmedim. 8 yıl boyunca hastanelere giderek, tedavimin yapılması için Allah'a çok dua ettim. Kendi odamda 1 yıl boyunca 8 saat diyalize bağlı yaşadım. Ailem hasta olmamdan dolayı okula gitmememi istiyordu. Diyalizin ne demek olduğunu bilmiyor ve yaşıtlarımla okula gitmek istiyordum. Annem, babam, ve ablalarım, bana çok destek oldu. Onların sayesinde daha kolay kabullendim diyalizi." diye konuştu.

Leyla Naz, tüm olumsuzluklara karşı okulunu bırakmadığını ifade ederek, "Ben hiçbir zaman bir hasta gibi yaşamadım. Her zaman pozitif oldum. Okulumu bir gün bile bırakmayı düşünmedim. Sadece 8 saat diyalize bağlanmak beni üzüyordu ama onun dışında hep mutluydum. Hastaneye kontrole gittiğim günlerde okula gidemiyordum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana hep destek oldu. 1 senedir organ bekleme listesindeydim. Hep umutla bekledim Bir kere bile arayan olmadı." dedi

Anne Hamide Naz, kızının böbrek hastalığına yakalandığı için mutsuz olduğunu dile getirerek, "8 yıldan bu yana kızımın tedavisi için gezmediğim hastane kalmadı. Geçim sıkıntısı yaşadığımız için 16 yaşına gelinceye kadar devletin yardımıyla aldığımız ilaçlarla ayakta durdu. Ancak bu ilaçlar hastalığına derman olmadı.Gün geçtikçe kızımın durumu kötüye gittiği için doktorlar diyalize bağladı. Kızımın iyileşmesi için kendi böbreğimi vermek istiyordum, ancak kan uyumsuzluğu olduğu için nakil yapılamıyordu. Bir an önce kızımın iyileşip sağlığına kavuşmasını istiyorum." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber