İki Yargıtay üyesi mahkemelik oldu

Haber Giriş : 13 Ekim 2004 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

F tipi cezaevlerine geçiş sürecinde Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü yapan ve daha sonra da Devlet Üstün Hizmet Madalyası alıp ardından Yargıtay'a üye seçilen Ali Suat Ertosun, Hákimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili ve Yargıtay üyesi Fehmi Ulusoy'la, verdiği demeçler nedeniyle mahkemelik oldu.

Ertosun, bakanlık taslağında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı için önerilmesi üzerine, ?Biz o kişiyi o makama yeterli görmedik' diyen Ulusoy'dan, kişilik haklarının saldırıya uğradığı gerekçesiyle 15 milyar lira manevi tazminat istedi. Ertosun'un avukatı Rabia Balkanlı tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, şöyle denildi:

?Müvekkilim, davalı Fehmi Ulusoy'un Başkanvekili olduğu HSYK tarafından 10 Eylül 2003 tarihinde Yargıtay üyesi seçilmiştir. Ancak, yapılan söyleşi ve verilen demeçlerdeki sözler müvekkilimi üzmeye devam etmiş ve etmektedir. Kaldı ki, müvekkilimin Yargıtay üyeliğine seçilmesi davalının eyleminin haksızlığını ortadan kaldıran veya hafifleten bir olgu değildir. Tam aksine bu durum, daha üst bir görev olan Yargıtay üyeliğinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan daha önemsiz olması gıbi bir sonuç doğurmuş, dolayısıyla davalının beyanları Yargıtay üyelerini de üzmüştür.'

İki Yargıtay üyesini karşı karşıya getiren davanın ilk duruşması bugün Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılacak. Bu dava, yargı yolu kapalı olan HSYK kararlarını mahkeme önüne taşıması nedeniyle bir ilk oluşturuyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber