Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 14 Nisan 2008 10:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'de sıcaklıklar nisan ayı ortalamalarının oldukça üzerinde. Yüksek sıcaklıklar doğuda hafta ortasına kadar kalacak, bugün batı ve iç kesimlerde bulutlar yoğunluğunu arttırabilir.

- İstanbul'da bugün poyrazdan esen rüzgar nedeniyle gökyüzü genellikle bulutlu olacak. Kuzeyli rüzgar hissedilen sıcaklığı 1-2 derece düşürebilir, yarın ise bulutlar dağılacak ve hava açık olacak. İzmir ve Ankara'da lodosun Libya üzerinden taşıdığı çöl tozları ve nem havanın fazla açmasını engelliyor ancak sıcaklıklar 30 dereceye kadar çıkacak. Bursa parçalı bulutlu, Adana'da önümüzdeki günlerde de yaz havası görülecek. Bugün İstanbul 24, Ankara, İzmir ve Bursa 30, Adana 35 derece olacak.

Marmara Bölgesi'nde bugün esen poyraz nedeniyle gökyüzünde bulutluluk fazla olacak, güneş ara ara görülebilir. Bugün de yer yer 30 dereceyi bulacak sıcaklıklar çarşamba günü 20 dereceye doğru inecek ve aynı gün % 70 ihtimalle kısa süreli nisan yağmurları görülecek. Bugün Edirne ve Çanakkale 24, Sakarya 30 derece.

İç Anadolu'da bu iki gün sıcaklık mevsim normallerinin çok üzerinde olacak ancak bugün gökyüzü genellikle bulutlu. Ankara, Eskişehir ve Konya civarında sıcaklık 30 dereceye yaklaşıyor. Yarın hava açık olacak, çarşamba günü ise hafif yağış bekleniyor. Bugün Konya 29, Eskişehir 30, Sivas 24 derece.

Lodosun Ege kıyılarına taşıdığı çöl tozları ve nem bulutlanmanın artmasına neden oluyor. Rüzgar iki gün boyunca hafif esecek ve yarın gökyüzü açık olacak. Çarşamba günü kısa süreli bahar yağışları ile birlikte rüzgarın yeniden kuvvetlenmesi bekleniyor. Bugün Denizli 32, Muğla 26, Kütahya 29 derece.

Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da yüksek sıcaklık ve açık gökyüzü ile birlikte yaz havası görülüyor. 30 dereceyi geçen sıcaklıklar çarşamba gününden itibaren mevsim normallerine inmeye başlayacak. Bugün Antalya 28, Gaziantep 32 derece.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklığın artması dağlardaki karların hızla erimesine neden olacağından, tarım alanlarında su baskınları yaşanabilir. Yarın Erzurum-Kars arasında nisan yağmurları görülebilir. Bugün Erzurum 19, Malatya 29, Van 20 derece.

Karadeniz Bölgesi'nde Zonguldak'tan Samsuna kadar hava genellikle bulutlu ancak hava oldukça sıcak. Yarın Rize-Artvin civarında, çarşamba günü ise Zonguldak-Samsun arasında yağış geçişleri bekleniyor. Bugün Trabzon 25, Samsun 27, Bolu 26 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber