Lise öğrencileri 13 dünya birinciliği kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 13:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bu resimler hem güzel hem ödüllü

Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, son üç yılda, Hindistan, Slovenya, Romanya ve Makedonya"da katıldıkları uluslararası resim yarışmalarında 13 dünya birinciliği kazandılar.

EĞİTİMİN YERİ YOK

Lisenin müdürü Adnan Yıldız, okullarının kendine ait binası olmadığı için 1995 yılından bu yana Atatürk Lisesi'nin üst katında, Tarım İl Müdürlüğüne ait çiftçi üretim merkezi binasında eğitim verdiklerini, şimdi ise Pelitli beldesinde bulunan eski bir ortaokul binasında hizmet verdiğini söyledi. Yıldız, temmuz ayında, kendi binalarına taşınacaklarını belirterek, "Yeni binamızın pansiyonu, 500 kişilik konser salonu, 48 müzik bireysel eğitim odası, 17 resim atölyesi bulunuyor" dedi. Yıldız, okullarında çok yetenekli öğrenciler bulunduğunu belirterek şunları söyledi: "Öğrencilerimizin daha iyi imkanlar içinde daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Her yıl katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda dünya çapında ödüller kazandılar. Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi bunlar arasında, sosyal faaliyetler, üniversiteye öğrenci yerleştirme, ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı başarılarla üçüncü ya da dördüncü sırada yer alıyor. Geçen yıl düzenlenen yarışmalarda 54 okulun aldığı 16 ödülün yedisini bizim okulumuz kazandı."

Slovenya'da, "Galery of Young People's Art Works Celje" tarafından düzenlenen "Ben Kimim" konulu 13. Uluslararası Resim Yarışması'nda dünya birincisi ve Hindistan'da düzenlenen "Renklerle Benim Kültürüm" konulu geleneksel Shankar's Uluslararası Çocuk Sanatları Yarışması'nda dünya ikincisi olan Dilara Mataracı,

başarılarında, öğretmenlerinin payının büyük olduğunu söyledi. Mataracı, "Nerede olursam olayım, hangi şartta olursa olsun resim yapmak istiyorum. Gelecekte başarılı ve tanınmış bir ressam olmayı hayal ediyorum" dedi.

Makedonya'da düzenlenen "The Small Of Montmartre Bitola Makedonya" adlı uluslararası resim yarışmasında dünya birinciliği ve altın alet ödülü kazanan Gülşah Tuğtekin ise ana okulundan itibaren resim yaptığını ve ailesinin desteğiyle bu yönde eğitim aldığını belirterek, "Kazandığım başarılar beni sevindirdi, ancak çok da önemli olmadığını düşünüyorum. Benim için önemli olan o resmi yaparken hissettiklerim" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber