Yanık çocuğa müdahale etmeyen tıp merkezi kapatıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Nisan 2008 14:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hastayı sevk etmeyen tıp merkezi mühürlendi

ADANA (CİHAN)-Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk iki kişinin tedavisini yapmayan özel tıp merkezi, Sağlık İl Müdürlüğü ekiplerince müherlenerek kapatıldı. Kapatmanın 5 gün süreyle uygulanacağı belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nın talimatıyla Adana Valiliği ve Sağlık İl Müdürlüğü'nce yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından kusurlu bulunan Özel Hacettepe Tıp Merkezi, öğle saatlerine kadar rutin faaliyetine devam etti. Tıp merkezine gelen doktor ve diğer çalışanlar görevlerini yaparken öğleden sonra Sağlık İl Müdürlüğü ekipleri tıp merkezine geldi. Tıp Meslekleri Şube Müdürü Alpay Koç ve beraberindeki memurlar tıp merkezi yönetimine kapatma tebligatını sundu. Tıp merkezi yönetiminden hasta kabul etmemesi, tedavisi tamamlanan hastaların taburcu edilmesi, yatan hasta varsa bunların da başka bir hastaneye sevk edilmesi istendi.

Daha sonra tıp merkezinden hastalar birer birer ayrıldı. Bu sırada dışarıya çıkan bazı doktorlar, kapatılma işlemini "Sağlık cinayeti" olarak yorumladı. Tıp merkezinin acil servisi olmadığını iddia eden doktorlar basın mensuplarının Acil Servis yazısını göstermesi üzerine, "Orada sadece iğne ve pansuman yapılıyor" dedi.

Tıp merkezi Sağlık Müdürlüğü görevlilerince müherlenerek 5 gün süreyle kapatıldı. Çalışanlar ve doktorlar da kapatmadan önce merkezden ayrıldı.


Sağlık Bakanı Akdağ: ?Adana'daki tıp merkezini Başbakan'ın bilgisi dahilinde kapattık?

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Adana'da tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan biri çocuk iki kişinin tedavisini yapmayan özel tıp merkezinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde kapatıldığını açıkladı.

Bakan Recep Akdağ, Avrupa Birliği Sağlık Bakanları Gayri Resmi Konferansı'na katılmak üzere Slovenya'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı.

Adana'daki Özel Hacettepe Tıp Merkezi'nin 8 yaşındaki İbrahim Yıldırım ile 19 yaşındaki Ahmet Gökoğlu'nu 230 YTL ödemedikleri için başka hastaneye sevk edilmeleri yanlışının cezasız kalamayacağına söyleyen Akdağ, "Hastane ambulans parası istemiş. Vatandaş daha sonra 112 Acil Servis'ten temin ettiği ambulansla başka hastaneye giderek tedavisini yaptırmış. Ama bu olay cezasız kalamazdı" dedi.

Yaralıları taşıyan aile fertlerinin telaş içerisinde yakında bulunan bir sağlık merkezine ulaşmak istediğini anlatan Bakan Akdağ, olayın gelişimini şöyle izah etti: "Standart prosedür şudur; merkez hastaya ilk müdahaleyi yapmalı. Eğer kendisi tedaviyi devam ettiremeyeceğini düşünürse olay bu merkezin sorumluluğundadır. Hastayı tedavi edilecek yere nakletmelidir. Maalesef şöyle bir yanlışlık yapılmıştır. Vatandaşı nakletmek için ambulans parası istenmiş. Bu kesinlikle istenmemesi gereken bir şey. Ayrıca faturalarla da ilgili o sıkıntı telaş içinde aileden bir takım talepler de bulunulmuş. Aile bu sefer 122 acil servisi kendisi telefonla arayıp başının çaresine bakmış. Ambulans yaralıları alıp hastaneye götürmüş ve tedavilerine burada başlanmış.''

Adana İl Sağlık Müdürlüğü'nün merkez hakkında hemen yasal işlem başlattığını dile getiren Akdağ, en kısa sürede kapatma cezası uygulandığını kaydetti. Akdağ, "Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu ile de bu konuyu görüşeceğiz. Vatandaşa 'para vereceksin bende senin acil hizmetini göreceğim, hatta ambulans için para vereceksin' şeklindeki uygulamalara kesinlikle hiç bir müsamahamız yok. Vatandaşımız karşılaştığın da derhal ya bizim 122'mizi arasın ya da 184 numaralı iletim hattımızı arasın. 24 saat burayı arama imkanı var. Biz derhal müdürlüklerim vasıtası ile müdahale ediyoruz'' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, olaydan sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi için aradığına dikkat çekerek, "Kesinlikle kabul edilemeyecek bir olay. Gerekenleri de yaptık. Vatandaşımız da bilmelidir ki kendisinin, çoluk çocuğunun, ailesinin sağlığı konusunda böyle davranışlara kesinlikle müsamaha etmeyeceğiz." açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber