Bakanlar Kurulu, 1 Mayıs için idari izin kararı çıkarabilir

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Nisan 2008 00:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu, 1 Mayıs'ın resmi tatil olmasını görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün, bir haftalık aranın ardından yoğun bir gündemle Ankara'daki programlarına başlayacak.

Katar ziyaretinin ardından ailesiyle gözlerden uzak tatil yapan ve daha sonra İstanbul'a geçen Erdoğan bugün önce Bakanlar Kurulu'nu ardından da AKP Merkez Yürütme Kurulu'nu (MYK) toplayacak. En son geçen Pazar günü AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde dolayısıyla Ankara'da bulunan Erdoğan bugün yeniden Ankara programlarına başlıyor. Erdoğan ilk olarak Bakanlar Kurulunu toplayacak. Erdoğan'ın Katar ziyareti nedeniyle 2 haftadır toplanmayan Bakanlar Kurulunun en önemli gündem maddelerinden birini 1 Mayıs'ın resmi tatil günü olarak ilan edilmesi oluşturacak. AKP'li Agah Kafkas'ın 1 Mayısın "Birlik Ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması ve tatil ilan edilmesini istemesi hem CHP tarafından da olumlu karşılanmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de düzenlemeye sıcak baktığını söylemiş ve konunun Bakanlar Kurulunda ele alınarak kararlaştırılacağını açıklamıştı.

-1 MAYIS TATİL OLACAK MI?-

1 Mayıs'ın resmi tatil olarak kutlanabilmesi için "Ulusal Bayram ve Genel Bayramlar Hakkında Kanun"da değişiklik yapılması gerekiyor. Bu değişikliğin yapılması 1 Mayıs'a kadar yetişmesi mümkün değil. Ancak Bakanlar Kurulu'nun idari izin kararı alarak bu 1 Mayıs'ı tatil ilan edebileceği belirtiliyor. Kurulda, 1 Mayıs'ın yanı sıra çalışma yaşamına dair bazı düzenlemelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

-YENİDEN YOL HARİTASI-

Erdoğan'ın yarın başka bir programı ise AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısı olacak. Kapatma davasının ardından AKP'nin hukukçu kurmayları tarafından hazırlanan parti kapatmaları zorlaştıran Anayasa değişikliğiyle ilgili rapor Başbakan Erdoğan'a sunulacak. İki ayrı paket olarak hazırlanan değişiklikler konusunda Erdoğan'ın da karar vermesi bekleniyor. MYK'nın gündemlerinden birini de erken seçim konusu olacak. AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, yaşanan sorunun çözümünün milli irade olduğunu söyleyerek erken seçim çağrısında bulunmuştu. Önerisini parti yönetimine de sunan Kapusuz, seçim tarihi olarak da 29 Haziran'ı göstermişti. AKP yönetiminin sıcak bakmadığı bu öneri de yarın masaya yatırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber