Suç örgütleri ve yargı ilişkisi araştırılıyor

Haber Giriş : 14 Ekim 2004 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, organize suç örgütü liderleri ve üyeleriyle yargı mensuplarının ilişkilerine ilişkin iddiaların tüm boyutlarıyla araştırılması için iki adliye müfettişi görevlendirildiğini söyledi.

Çiçek, 44. Dönem Adli Yargı Hakim adaylarının kura çekme töreninin sonunda, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Buca Cezaevi'ndeki olaylarla ilgili son durumun sorulması üzerine Çiçek, hem İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hem de cezaevi ile ilgili sivil toplum örgütlerinin izleme kurullarındaki görevlilerin olayın sonuçlanması için çaba harcadıklarını belirtti. Çiçek, şu ana kadar 6 kişinin yaralandığını belirterek, olayın siyasi yanının olmadığını kaydetti. Çiçek, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın iadesiyle ilgili süreci yakından takip ettiklerini, yargılama sürecinin kaldığı yerden devam edeceğini söyledi. Çiçek, suçluların iadesine ilişkin uluslararası sözleşmeler çerçevesinde işlemlerin yürütüldüğünü belirtti.

Basında çıkan her haber üzerine müfettiş görevlendirmenin sakıncaları olabileceğine işaret eden Çiçek, "Kamuoyunun hassasiyetini anlıyorum. İddialar hiçbir şekilde tasvip edilemez. Her yazılan üzerine müfettiş görevlendirdiğimizde, bu da hakim ve savcılar üzerinde başka türlü baskı anlamına gelir. Bundan da hukuk devleti zarar görür" diye konuştu. Herkesin, Türkiye'yi hukuk devleti yapma noktasında bir gayret etmesi gerektiğini anlatan Çiçek, "Anayasa ve yasalardan kaynaklanan bir kısım imtiyazlar var. Bu imtiyazlar, hukuk devletini işletmede, bir suç işlendiğinde soruşturma yapmada zorluk yaratıyor. Anayasa bana hangi yetkiyi verdiyse, bugüne kadar kullandım. Adalet Bakanı'nın Anayasa'nın vermediği bir yetkiyi kullanması beklenemez" dedi.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber