ASKİ'ye borcu olanlara ödeme kolaylığı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2008 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Büyükşehir Belediyesince, ASKİ'ye borcu olan yoksul vatandaşlara yeni bir ödeme kolaylığı getirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ASKİ'nin dar gelirli vatandaşlara, birikmiş su borçlarını ödeyebilmelerine imkan sağlayacak yeni bir ödeme planı ile destek verdiği kaydedildi.

Bu uygulama ile daha önce ASKİ'ye borcu bulunan ve Ankara Büyükşehir Belediyesince getirilen ödeme kolaylığından haberdar olmayıp yararlanamayan yoksul vatandaşlara yeni bir imkan tanındığı belirtildi. Buna göre, ödeme kolaylığından Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu ve Kızılay gibi kamu yararına hizmet veren kurumlardan yardım aldıklarını belgeleyen vatandaşlar yararlanabilecek.

ASKİ'ye 100 YTL'nin üzerinde birikmiş borcu olan fakir vatandaşların, yeni borç yapılandırmasından yararlanabilmeleri için 6 ay içinde başvurmaları gerekiyor. Bu sürede başvuran vatandaşlar, herhangi bir borç faizi tahakkuk ettirilmeksizin kullandıkları suyun o günkü metreküp fiyatına denk gelecek karşılığını 12 taksitte ödeme fırsatı bulacak. Açıklamada, ASKİ'nin ayrıca vatandaşları tebliğ yoluyla da bilgilendireceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber