Aranan PKK'lıdan maaş başvurusu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Nisan 2008 07:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkında tutuklama kararı bulunan ve uzun süredir kaçak olarak Almanya'da olduğu bilinen eski DEP Adıyaman Milletvekili Mahmut Kılınç'ın ?emekli maaşı için? başvuru yaptığı ortaya çıktı. Emekli Sandığı'na yaşadığını kanıtlayan Kılınç'a her ay 3 bin YTL'yi geçen emekli maaşının Almanya'da verdiği hesaba yattığı ortaya çıktı. Kırmızı bültenle aranan PKK üyesi eski vekil Remzi Kartal'ın maaşının ise 2 yıla yakın süredir Sosyal Güvenlik Kurumu'nun emanetinde bekletildiği ortaya çıktı. O tarihe kadar Kartal'ın maaşını, avukatının, Ziraat Bankası TBMM Şubesi'nden aldığı da belirlendi.

MAAŞ YASALARA UYGUN

İlginç olay MHP Bursa Milletvekii Hamit Homriş'in Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e verdiği yazılı soru önergesiyle ortaya çıktı. Homriş, Şahin'e, ?PKK terör örgütü ile bağı olduğu gerekçesiyle mahkum olan kaç kişi milletvekili maaşı almaktadır?

sorusunu yöneltti. Şahin verdiği yazılı cevapta, Mahmut Kılınç ve Remzi Kartal'a emekli maaşı bağlandığını açıklamıştı. Şahin, Homriş'in ?Yasa değişikliği düşünüyor musunuz?? sorusunu yanıtlamazken. ?Milletvekilliği düşen kişilerin emekli aylıklarının kesileceğine ilişkin gerek 5434 sayılı kanunda, gerekse 3671 sayılı kanunda bir hüküm bulunmadığından aylıkların ödenmesine devam edildiği bildirilmiştir? ifadesini kullandı.

Deniz GÜÇER / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber