TOKİ, 2009'da 400 bin konuta ulaşacak

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ferah IŞIK/DENİZLİ, (DHA)

DENİZLİ'ye gelerek Aktepe Mahallesi'ndeki Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) yaptığı konutları gezen ve çalışmalar hakkında bilgi alan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, 2008 yılı sonuna kadar 330 bin konut üreteceklerini, 2009 yılı itibariyle hedeflerinin 400 bin konut yapmak olduğunu söyledi.

Afyon ve Uşak'taki incelemelerinin ardından Denizli'ye gelen Bayraktar, AKP'li Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yle birlikte TOKİ konutlarını gezdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı, müteahhit firmaların temsilcileriyle görüştü. Konutları gezdikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayraktar, şunları söyledi:

?TOKİ konutlarında indirim söz konusu değil. Fiyatlar hiç bir zaman inmez, devamlı artar. Fiyatların düşmesi için enflasyonun eksi bakiye vermesi lazım. Enflasyon yüzde 7-8 civarında artarken, işçilik ve inşaat malzemeleri yüzde 50 civarında artıyor. Denizli'deki Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gecekondu sahiplerine jest olsun diye fiyatları bir miktar indirdik. Onlara arsa bedeli ve sosyal donatı yok. Sadece inşaat maliyeti var. Daha aşağıya inmesi mümkün değil. Bugün 50 bin YTL'ye daire almak veya maletmek mümkün değil. Müteahhitler para kazanamayıp zarar ediyor, devlet zarar ediyor. Vatandaşların biraz daha gayret etmesi gerekir. Bunlardan aldığımız peşinat yüzde 10-12 civarında. Evine taşındıktan sonra da 15 yıl taksit imkanı var. Vatandaşın da devletine sahip çıkması lazım. Biz elimizden gelen en son gayreti gösteriyoruz. Bunu herkesin bilmesi lazım.?

TOKİ'nin konutun yanı sıra hastane, okul, sağlık ocağı, cami, sosyal tesisler, parklar ve sevgi evleri de inşa ederek topluma kazandırdığını söyleyen Erdoğan Bayraktar, Denizli'nin Üçler Beldesi'nde de bin yatak kapasiteli hastane inşaatının sürdüğünü açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber