El bombalı polisin evinden cephane çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2008 16:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da cinnet getiren emekli özel hareket polisi Hasan Y.'nin (51), baldızına ait eve düzenlediği bombalı, kaleşnikoflu saldırısı sonucu ölen oğlu Mustafa Y.'nin cenazesi Adli Tıp Kurumu morgunda bekletiliyor.

Saldırıda hafif yaralanan baldızı Hanife Avcı taburcu edilirken eşi Necmiye Y.'nin Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Ziyapaşa Mahallesi'ndeki 2 katlı eve bugün sabah saatlerinden itibaren uğrayan olmadı. Mahalledeki çocuklar, saldırının gerçekleştiği duvarı delinen tavanı dökülen ve içindeki tüm eşyalar kullanılmaz hale gelen evi görünce büyük şaşkınlık yaşıyor.

Babasının attığı el bombası ile hayatını kaybeden ve vücudu tanınmaz hale gelen oğlu Mustafa Y.'nin cenazesi henüz yakınlarına teslim edilmedi. Adana Adli Tıp Kurumu yetkilileri, saldırıda hayatını kaybeden cesedin kimliğinin belirlenmesi için alınan parça örneklerinin DNA testi için İstanbul'a gönderileceğini bildirdi.

Yetkililer, yaklaşık 10-15 gün sonra yapılacak testlerin sonuçlanacağını, cesedin de bu tespitin ardından yakınlarına verileceğini bildirdi.

Bu arada, saldırıda yaralanan 48 yaşındaki Necmiye Y.'nin Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Necmiye Y., halen yoğun bakım ünitesine bağlı tutuluyor, bugün bir ameliyat daha olması bekleniyor. Yakınları ise gazetecilere olayla ilgili açıklama yapmak istemedi.

Bu arada, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanan emekli özel harekat polisi Hasan Y.'nin Adana'ya 60 kilometre uzaklıktaki Yüreğir ilçesine bağlı Karlık köyündeki baba evinde adeta cephanelik çıktı.

Jandarma Özel Harekat ekiplerinin ve polisin evde yaptığı aramada, 1 lav silahı, 300'ün üzerinde değişik çaplarda fişek, 2 Kaleşnikof marka silah, değişik çap ve ebatta tabanca, kutular çok sayıda el bombası, özel harekat polislerine ait kar maskesi, bot, kemer, kar kıyafeti bulundu.

Bu arada, Ziyapaşa Mahallesindeki eve yapılan baskında lav silahı kullanıldığı da iddia ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber