Sosyal Güvenlikçiler ve Ahlak Meselesi

Bazı hususlar vardırki, hukuken uygun olmasına rağmen vicdanen yanlıştır. Örneğin memurlar.net olarak; KPSS ile yerleşen adayların, "yerleştiği pozisyona keyfinden gitmeyip yeniden tercih hakkı olup olmadığı" yönündeki sorulara cevap vermemekteyiz. Bu sorunun hukuken bir yanıtı bulunmasına rağmen yapılan iş yanlıştır zira... İşte son günlerde, "3 yaşındaki çocuğun nasıl sigortalı yapılabileceğine" ilişkin, sosyal güvenlikçi yazarların yazılarını okuduğumuzda sadece hukuk veya kanun bilmenin değil aynı zamanda doğruluğu, dürüstlüğü önermenin de ne derece önemli olduğunu bir kez daha hatırlatma gereği duyuyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Nisan 2008 07:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kokuşmuş ve kirlilik her yanımızı sarıyor. Bize ve toplumu yönlendiren kesimlere düşen en önemli unsur "bu konuda uyarılarda bulunmak, teslim olmamak, dirençli olmaktır."

Bugünlerde herkes, 3 yaşındaki çocuğunu nasıl olurda bir reklam ajansında sigortalı yapabileceğinin yolunu bulmaya çalışmaktadır. Bu toplumsal histerideki en büyük pay, çok açık ve net olarak, sosyal güvenlik konularında yazı yazanlardadır.

Vatandaşları yalan söylemeye, iki yüzlü davranmaya yöneltmek toplumu yönlendirenlerin en çok sakınması gerektiği konudur. Çalışmamış olduğu halde çalışıyormuş gibi gösterilen 3 yaşındaki çocuklar, daha hayatının başlangıcında hile ve yalan ile tanıştırılmış, toplumda temel geçer akçe haline getirilen köşeyi dönmeciliği, uyanıklılığı daha bugünden öğrenmeye başlamıştır.

Aslolan ilkedir ve erdemdir. Bunlar olmayınca siz ne kadar hukuku ve kanunu bilseniz de bir anlamı olmayacaktır.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber